Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2022 | 12:56

Κορωνείας: «Κάποιοι διαφημίζουν την αθεΐα τους ως προοδευτικότητα»

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ORTHODOXTV.GR

ORTHODOXIA.INFO | Αναστάσιος Βόπης Για τάση αποϊεροποιήσεως των ιερών συμβόλων της πατρίδος μας και μετατροπής σε άθρησκο κράτος, αναφέρθηκε ο Μητροπολίτης Κορωνείας κ. Παντελεήμων από τον πανηγυρίζοντα ιερό ναό του Αγίου Ελευθερίου Γκύζη.

Ο κ. Παντελεήμων, που προεξήρχε της σημερινής Θείας Ευχαριστίας, τόνισε πως «Σήμερα, υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι, διαφημίζουν και προπαγανδίζουν την αθεΐα τους ως προοδευτικότητα και έχουν μια τάση αποϊεροποιήσεως των πάντων, των ιερών, ώστε να φύγουν από τη ζωή μας», ενώ πρόσθεσε πως «Κάποιοι, θέλουν στο να μείνουν οι θεσμοί χωρίς ιερότητα και κάθε τι που θυμίζει Χριστό να σβήσει, αλλά εισβάλλουν, αν επιδιώκουν κάτι τέτοιο, γιατί η εκκλησία στέκεται όρθια όλα αυτά τα χρόνια».

Καταλήγοντας, ο κ. Παντελεήμων επεσήμανε πως «Όταν τα πάθη καταλάβουν τον εσωτερικό μας κόσμο, σβήνει η φλόγα του Αγίου Πνεύματος μέσα μας», ενώ αναφερόμενος στον εορταζόμενο Άγιο Ελευθέριο υπογράμμισε πως «Είχε την φλόγα και την χάρη του Αγίου Πνεύματος μέσα του, διακονώντας θυσιαστικά τους άλλους, παρόλο την υψηλή αρχιερατική θέση που κατείχε».

Τέλος, ο προϊστάμενος του Ναού π. Βαρνάβας Θεοχάρης, ευχαρίστησε θερμά τον κ. Παντελεήμων, για την Αρχιερατική του παρουσία στην πανήγυρη της ενορίας.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ