Την ώρα που οι ενορίες και οι επισκοπές της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας αγωνίζονται να ξεπεράσουν τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας, ανώνυμοι δωρητές έσπευσαν να στηρίξουν την Εκκλησία τους, καταθέτοντας το ποσό που αναλογεί σε μισθούς δυο μηνών για τους κληρικούς της Μόσχας.

Σύμφωνα με το orthochristian.com που επικαλείται δημοσίευα του Interfax-Religion οι δωρητές κατέθεσαν χρήματα στον λογαριασμό του Πατριαρχείου ώστε  να καλυφθούν οι μισθοί των ιερέων.

Νωρίτερα, ο Πατριάρχης Κύριλλος είχε πραγματοποιήσει έκκληση στους πιστούς να στηρίξουν την Εκκλησία. «Το αίτημα του Προκαθημένου της Εκκλησίας μας εισακούστηκε» ανέφερε η υπηρεσία Τύπου του Πατριάρχη την Τρίτη.

Τα χρηματικά ποσά θα σταλούν σύντομα στις ενορίες και τα μοναστήρια της Μόσχας για να πληρώσουν τους μισθούς των κληρικών. Βοήθεια θα σταλεί επίσης σε ενορίες με ιερείς με μικρά παιδιά.

Ο Πατριάρχης κάλεσε τους κληρικούς της Μόσχας να προσευχηθούν για την υγεία των δωρητών, οι οποίοι επιθυμούν να παραμείνουν ανώνυμοι.

Ο Ανδρέας Λουδάρος έχει σπουδάσει δημοσιογραφία στην Αθήνα. Είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ. Εργάζεται ως εκκλησιαστικός συντάκτης από το 1999

Ετικέτες: