“Οι Έλληνες είναι πλέον ένας λαός που συνεχώς γερνάει καθώς οι νέοι μας φοβούνται να κάνουν παιδιά. Εξ αυτού του γεγονότος το μέλλον φαντάζει δυσοίωνο και καθώς η χώρα μας έχει καταστεί χώρα υποδοχής μεταναστών, οι οποίοι παρεμπιπτόντως συνεχώς πληθαίνουν, αυξάνεται κατά αυτόν τον τρόπο ο κίνδυνος της εξαλείψεως του Έλληνα”.

Τον κώδωνα του κινδύνου για την Ελληνική Ορθόδοξη οικογένεια έκρουσε ο Μητροπολίτης Κορίνθου Διονύσιος από τον Καθεδρικό Ι. Ναό του Αγίου Απ. Παύλου χθες Κυριακή, 24 Ιουνίου.

Όπως τόνισε “οι Έλληνες δεν υπήρξαν ποτέ ξενοφοβικός λαός χρησιμοποιώντας παραδείγματα από την Ιστορία μας και καταδεικνύοντας μέσω της παραδόσεως, της πίστεως των ηθών και των εθίμων μας τους τρόπους με τους οποίους κάναμε όλους όσοι έρχονταν να κατοικίσουν στην Πατρίδα μας Ελληνόψυχους.

Τέλος, προέτρεψε τους πιστούς να έχουν απόλυτη εμπιστοσύνη στο θέλημα του Θεού καθώς η Θεία Πρόνοια είναι Αυτή που διαχρονικά έδινε πάντοτε την λύση, όταν ο ανθρώπινος παράγων έστεκε παντελώς αδύναμος μπροστά στο μεγαλείο του Θεού.

Κείμενα από την συντακτική ομάδα του orthodoxia.info.

Ετικέτες: