Δευτέρα 5 Ιουνίου 2023 | 23:04

Κοπή αγιοβασιλόπιτας των κατηχητών και στελεχών της Μητροπόλεως Ιλίου

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Με επιτυχία και μεγάλη προσέλευση νέων, πραγματοποιήθηκε η ετήσια εκδήλωση για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας, των στελεχών Νεότητος της Ιεράς Μητροπόλεως Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως, το απόγευμα της Κυριακής 10 Ιανουαρίου 2016.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε ο Μητροπολίτης Ιλίου Αθηναγόρας, ο Πρωτοσύγκελλος π. Γαβριήλ Ασπρολούπος, ο υπεύθυνος Νεότητος π. Ιωαννίκιος Γιαννόπουλος και πολλοί ιερείς της Μητροπόλεως Ιλίου.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου Ιλίου, με τη συμμετοχή κατηχητών της Μητροπόλεως, ενώ προηγήθηκε επίκαιρη παιδαγωγική ομιλία από τον Αρχιμανδρίτη π. Χρύσανθο Παπαποστόλου, Θεολόγος, Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας, Διευθυντή του Ιδρύματος Ψυχοκοινωνικής Αγωγής και Στήριξης «Διακονία» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και εφημέριο του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Χαλανδρίου.

Η ομιλία είχε θέμα τις σύγχρονες μορφές εξάρτησης των νέων, με αναφορά στις ουσίες και την εξάρτηση στην Ελλάδα, ποίοι παράγοντες βοηθούν ένα πρόσωπο να αναπτύξει αυτή τη συμπεριφορά, πόσο επηρεάζει το οικογενειακό, κοινωνικό και πολιτισμικό περιβάλλον τις εξαρτήσεις.

Τέλος, έθεσε τεκμηριωμένες προτάσεις για το πώς Εκκλησία μπορεί να βοηθήσει στη πρόληψη, αλλά και το κατηχητικό ως φορέας πρόληψης και ως χώρος όπου το παιδί θα μάθει τη χαρά της ζωής και της δημιουργίας, ενώ ακολούθησε συζήτηση επί του θέματος. Ο Μητροπολίτης Αθηναγόρας, ευχαρίστησε τον π. Χρύσανθο ενώ ανέφερε πως “οι νέοι χρειάζονται στην πορεία της ζωής τους ένα στήριγμα και ένα σημείο αναφοράς. Και αυτό είναι που προσφέρει η Εκκλησία. Εκεί που κάθε άνθρωπος είναι μέρος και μέλος ενός συνόλου, και το σύνολο παίρνει ζωή από τα μέλη.”

Εν συνεχεία, στο πνευματικό κέντρο του Ναού, ακολούθησε προβολή με τις δραστηριότητες της νεανικής δράσεως και κατηχητικού έργου ενοριών. Ο κ. Αθηναγόρας ευχήθηκε καλή και ευλογημένη χρονιά σε όλα τα στελέχη Νεότητος, ενώ αναφέρθηκε σε νέες προτάσεις και ιδέες που θα ενισχύσουν μελλοντικά το κατηχητικό έργο.

Τέλος, δώρισε μια εικόνα του νεοανακηρυχθέντος  Οσίου Παϊσίου του Αγιορείτου, στην τυχερή της αγιοβασιλόπιτας.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ