Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2022 | 1:52

Κονιδάρης: “Δεν πρόκειται ακόμα για συμφωνία, πρέπει να περάσει από την Ιεραρχία”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ORTHODOXTV.GR

ORTHODOXIA.INFO | Σπύρος Παπαγεωργίου Την πεποίθηση ότι η κοινή ανακοίνωση Αρχιεπισκόπου και Πρωθυπουργού δεν αποτελεί μια τελεσιδικη απόφαση, εξέφρασε ο ο Καθηγητής Εκκλησιαστικού Δικαίου, Γ. Κονιδάρης.

“Δεν πρόκειται ακόμα για συμφωνία, είναι ad referendum, ο Αρχιεπίσκοπος επιφυλάσσεται να τη φέρει στην ιεραρχία και ο πρωθυπουργός στο Υπουργικό Συμβούλιο”, είπε μιλώντας στον News 24/7

Τόνισε επίσης ότι “Η συμφωνία δεν μπορεί να έγινε μέσα σε μία ώρα. Είναι κάτι που είχε προηγηθεί από καιρό. Ο Αρχιεπίσκοπος πήγε, για να πληροφορηθεί τι σημαίνει ουδετερότητα στο Σύνταγμα κι αντί γι’ αυτό ανακοινώθηκε η συμφωνία με τον πρωθυπουργό, που ισχύει όπως λέει στο τέλος, εάν ισχύουν όλοι οι όροι της”.

Ο κ. Κονιδάρης σημειώνει πως “στα μείζονα θέματα, την απόφαση παίρνει η Ιεραρχία της Εκκλησίας. Πολλοί αρχιερείς είναι κουμπωμένοι, γιατί δημιουργείται μία συμφωνία που δεν έχει καμία σχέση με το Σύνταγμα”, ενώ θέτει ορισμένα ερωτήματα όπως αν η συμφωνία αφορά και την μισθοδοσία των Ιεραρχών, τί μέλλει γενέσθαι με τη σύνταξη και την περίθαλψή των απλών κληρικών.

“Μπορεί να κάνει εντύπωση και να πουλάει στα πρωτοσέλιδα, αλλά είναι πάρα πολλά τα ερωτήματα. Οι μητροπολίτες εξαιρούνται από αυτό το σύστημα; Τι θα γίνει με τους κληρικούς της Κρήτης και των Δωδεκανήσων, που υπάγονται απευθείας στο Οικουμενικό Πατριαρχείο; θα πληρώνονται από το κράτος; Γιατί η συμφωνία δεν πήγε πακέτο με τη συμφωνία του Πατριαρχείου; Και Μητροπόλεις της Β. Ελλάδος έχουν δοθεί απλώς προς διοίκηση στην Εκκλησία της Ελλάδος (εκτός από Κρήτης και Δωδεκανήσου). Άρα, είναι ο αρχιεπίσκοπος νομιμοποιημένος να πάρει τη συμφωνία και να διαπραγματευτεί αυτά τα πράγματα; Είναι η εκκλησία αυτή τη στιγμή έτοιμη να διαχειριστεί τη μισθοδοσία 9.000 ανθρώπων;” .

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ