Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2023 | 5:02

Κληρικοί Χίου: “Δεν θα επιτρέψουμε τη βίαιη μεταβολή του εργασιακού καθεστώτος μας με αναίτιες καταστρατηγήσεις δικαιωμάτων”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

ORTHODOXIA.INFO | Σπύρος Παπαγεωργίου Την θέση ότι δεν θα δεχθούν καμία βίαιη μεταβολή στο εργασιακό τους καθεστώς με καταπάτηση κατοχυρομένων δικαιωμάτων τους απάντησε ο Σύνδεσμος Κληρικών της Μητροπόλεως Χίου σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

Όπως τονίζουν χαρακτηριστικά “Ως κληρικοί της αγιοτόκου, μαρτυρικής και ακριτικής Χίου, των Ψαρών και των Οινουσσών, είμαστε ενωμένοι σε ένα σώμα, μαζί με τον Επίσκοπό μας, απέναντι σε κάθε προσπάθεια εναντίον της Ορθόδοξης Πίστης μας, του Έθνους μας και του ιερού θεσμού της οικογένειας και όσων προσπαθούν να απαλείψουν τις σχετικές αναφορές από το Σύνταγμα της Ελλάδας”.

Επισημαίνουν ότι ευθυγραμμίζονται με τις θέσεις του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος (ΙΣΚΕ) καθώς και με την Ένωση Συνδέσμων Κληρικών της Εκκλησίας της Κρήτης, διευκρινίζοντας πως “δεν θα επιτρέψουμε τη βίαιη μεταβολή του εργασιακού καθεστώτος μας με αναίτιες καταστρατηγήσεις κατοχυρωμένων δικαιωμάτων των Κληρικών”.

Επιπρόσθετα ευχαρίστησαν τον Μητροπολίτη Χίου Μάρκο, που κατά την ομιλία του στον εορτασμό των Ελευθερίων του νησιού, υπεραμύνθηκε των διακιωμάτων τους.

Τέλος απευθύνουν έκκληση προς τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος να ακούσουν τους εκπροσώπους του κλήρου και τις προτάσεις τους ώστε να διασφαλιστούν τα κεκτημένα δικαιώματά τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΚΛΗΡΙΚΩΝ ΧΙΟΥ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ