Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2023 | 10:51

Κληρικοί Μητροπόλεως Λέρου: “Δεν είμαστε δημόσιοι υπάλληλοι, είμαστε λειτουργοί του Υψίστου”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

ORTHODOXIA.INFO | Σπύρος Παπαγεωργίου Με βαρείς χαρακτηρισμούς απευθύνονται οι κληρικοί της Μητροπόλεως Λέρου, Καλύμνου και Αστυπαλαίας προς τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο για το προσύμφωνό του με τον Πρωθυπουργό.

Σε σχετικη ανακοίνωση που εξέδωσαν σήμερα, αναφέρονται στη στοχοποίηση του κληρου αφού όπως λένε “μετά την κοινή συνέντευξη τύπου Πρωθυπουργού και Ιερωνύμου, αμέσως κυβερνητικοί κύκλοι ανακοίνωσαν με παρρησία ότι θα «ανοίξουν» δέκα χιλιάδες οργανικές θέσεις, όταν εμείς οι κληρικοί «φύγουμε» από το Δημόσιο”.

Επίσης, κάνουν λόγο για απαξιωτική μεταχείριση από πλευράς Εκκλησίας της Ελλάδος καθώς ουδέποτε ενημερώθηκαν για το περιεχόμενο. “Νιώθουμε ότι μας περιφρονείτε” λένε χαρακτηριστικά.

Καλούν τον Αρχιεπίσκοπο να συμμεριστεί την προσφορά του κληρικών των ακριτικών περιοχών λέγοντας χαρακτηριστικά “Μακαριώτατε, γνωρίζετε Ημείς και οι περί Ημάς κύκλοι, τα προβλήματα του Εφημεριακού Κλήρου της υπαίθρου και των ακριτικών περιοχών; Υπάρχουν κληρικοί, οι οποίοι όχι απλώς συμπάσχουν με τον απλό λαό στα δεινά τα οποία βρήκαν τον τόπο μας, αλλά υπάρχουν περιπτώσεις κληρικών, οι οποίοι δεν έχουν τα προς το ζην. Ποιος θα σταθεί, Μακαριώτατε, στον απλό παπά και τους είκοσι κατοίκους της Ψερίμου , ο οποίος τάισε, πότισε, έντυσε και περιέθαλψε χιλιάδες μετανάστες; Ποια είναι η ηθική ανταμοιβή του Μητροπολίτου και των Ιερέων της νήσου Λέρου, οι οποίοι διακονούν με έργα και υλικές προσφορές σημαντικές, τα εκείσε 1050 άτομα των hot spot;”.

Υπογραμμίζουν ότι δεν είναι δημόσιοι υπάλληλοι, αλλά λειτουργοί του Υψίστου. “Γιατί δεν διαμαρτύρεται κανείς όταν μας αποκαλούν με εμπαικτικό ύφος «δημοσίους υπαλλήλους»; Είμαστε λειτουργοί του Υψίστου. Προσφέρουμε κοινωνικό έργο και πολλές φορές ολόκληρες ενορίες αντικαθιστούν δημόσιους φορείς και υπηρεσίες πρόνοιας με την καθημερινή και εμπράγματη-και όχι σε προσχέδια και διακηρύξεις- διακονία τους στον λαό. Εκτός από το πνευματικό έργο , το οποίο είναι η κύρια αποστολή μας και αυτό δεν έχει ωράριο και αργίες. Δεν απευθυνόμαστε με συνδικαλιστικό ύφος”.

Οι κληρικοί της ακριτικής Μητροπόλεως επισημαίνουν “Είμαστε οι ακριτοφύλακες ιερείς των Ιμίων, της Φαρμάκως, της Ψερίμου, της Καλολίμνου, της Κινάρου και όλων των ακριτικών νησιών και ακατοίκητων βραχονησίδων. Είμαστε οι ιερείς που υψώνουμε την Ελληνική Σημαία καθημερινά σε αυτούς τους βράχους και ιερουργούμε τα εξωκκλήσια, εξωκκλήσια τα οποία είναι ζώσες μαρτυρίες Ανάστασης σε έναν κόσμο φθοράς και τεκμήρια ελληνικότητας σε μια πολύπαθη περιοχή αμφισβήτησης”.

Κλείνουν την ανακοίνωση υπενθμίζοντας πως ο κλήρος της Καλύμνου και των νησιών προσέφερε το αίμα του για την υψηλή διάκριση και αγάπη προς την Μεγάλη του Χριστού Εκκλησία.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ