Την αναστολή όλων των δημόσιων ακολουθιών σε όλους τους ναούς και τη συμμόρφωση με τα μέτρα ασφαλείας των τοπικών κυβερνήσεων για την προστασία από την πανδημία του κορονοϊού αποφάσισαν με ανακοίνωσή τους οι χριστιανικές εκκλησίες στη Συρία και τον Λίβανο.

“Με βάση τις πρόσφατες εξελίξεις που αφορούν την εξάπλωση του κορονοϊού και τις νέες οδηγίες που εξέδωσαν οι τοπικές κυβερνήσεις για την πρόληψη της επιδημίας, προσευχόμαστε ο Θεός να μας συνοδεύει και να καθοδηγεί όλους στη λογική”, επισημαίνεται στην ανακοίνωση, ενώ τονίζεται η “ανάγκη πλήρους συμμόρωσης με τις επίσημες οδηγίες υγείας”.

Οι χριστιανικές εκκλησίες λαμβάνουν τις εξής αποφάσεις για την προστασία των πιστών τους:

-Αναστολή όλων των δημόσιων ακολουθιών και προσευχών συμπεριλαμβανομένου του ρέκβιεμ σε όλες τις εκκλησίες.

-Οι κηδείες θα τελούνται στον ναό του νεκροταφείου αποκλειστικά (αν υπάρχει) παρουσία του ιερέα και των στενών συγγενών του εκλιπόντος, χωρίς να δέχονται συλλυπητήρια.

-Αναστολή όλων των συναντήσεων και δραστηριοτήτων, όπως ταξίδια, εκδηλώσεις, εκθέσεις, διαγωνισμοί και άλλα πολλά.

Η ανακοίνωση καταλήγει με παράκληση στους ιερείς και τους πιστούς “να μείνουν μακριά από κάθε είδους συγκεντρώσεις και τη δέσμευση να μείνουν στο σπίτι, προκειμένου να αποτρέψουν τον κίνδυνο της επιδημίας, να προσεύχονται για την ασφάλειά τους και τις οικογένειές τους. Αυτό συμβαίνει με επανειλημμένες προσευχές για τη διατήρηση και την ειρήνη όλου του κόσμου”.

Κείμενα από την συντακτική ομάδα του orthodoxia.info.

Ετικέτες: