Παρασκευή 31 Μαρτίου 2023 | 0:40

Ο κλήρος της μητρόπολης Γουμενίσσης στο Πολύκαστρο για τη Μακεδονία

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ΠΟΛΥΚΑΣΤΡΟ: ΖΑΧΟΣ ΚΑΡΕΚΛΑΣ

Ενεργά συμμετείχε ο κλήρος της μητρόπολης Γουμενίσσης, Αξιουπόλεως και Πολυκάστρου στο συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε χθες στο Πολύκαστρο για την ελληνικότητα της Μακεδονίας. Ο επιχώριος μητροπολίτης κ. Δημήτριος μαζί με τους ιερείς της μητρόπολης έδωσαν το «παρών» δίπλα στους πολίτες της περιοχής, διατρανώνοντας την αντίθεσή τους στην παραχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας στο κράτος των Σκοπίων.

Ο κ. Δημήτριος, στον χαιρετισμό του, έθεσε διάφορες πτυχές του προβλήματος της ονομασίας της γείτονος χώρας, χωρίς φυσικά να παραλείψει την εκκλησιαστική, σχετικά με τη σχισματική – αυτοαποκαλούμενη – «Μακεδονική Εκκλησία».

Ο μητροπολίτης Γουμενίσσης τόνισε ότι καμία Ορθόδοξη Εκκλησία δεν έχει κοινωνία με αυτήν, ενώ στηλίτευσε το γεγονός πως το Βατικανό έσπευσε από πολύ νωρίς να αναπτύξει καλές σχέσεις με την εν λόγω Εκκλησία. Δεν απέφυγε, ακόμη, να κάνει λόγο για “τις ευθύνες που έχουμε όλοι μας ως πολίτες σχετικά με τις επιλογές που κάνουμε με την ψήφο μας”.

Κλείνοντας, εξιστόρησε το γνωστό περιστατικό από τις Πράξεις των Αποστόλων κατά το οποίο κάποιος Μακεδόνας εμφανίστηκε σε όραμα στον απόστολο Παύλο λέγοντάς του «διαβὰς εἰς Μακεδονίαν βοήθησον ἡμῖν». Ευχήθηκε, δε, «να μας δώσει ο Θεός φώτιση ώστε να μελετήσουμε την ιστορία μας την οποία δυστυχώς οι άρχοντές μας αγνοούν».

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε, επίσης, ο δήμαρχος Παιονίας κ. Χρήστος Γκουντενούδης ενώ κεντρικός ομιλητής ήταν ο κ. Δημήτρης Γαρούφας, δικηγόρος και μέλος της Εταιρίας Μακεδονικών Σπουδών.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ