Τρίτη 6 Ιουνίου 2023 | 20:23

Κλήρος και λαός τίμησαν τα 50 χρόνια του Μητροπολίτη Φλωρίνης

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Την επέτειο των 50 χρόνων της ιεροσύνης και της πνευματικής προσφοράς του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας κ.κ. Θεοκλήτου τίμησαν σήμερα, σε ειδική εκδήλωση, κλήρος και λαός της μητροπολιτικής περιφέρειας.

Ήταν μια εκδήλωση γεμάτη συγκινησιακή φόρτιση, όπου όλοι οι παριστάμενοι απέδωσαν την προσήκουσα τιμή στον ποιμενάρχη μας. Έναν αρχιερέα που διακρίνεται για την εκκλησιαστική και την κοινωνική προσφορά του και διαποιμαίνει την Μητρόπολη του με σύνεση, εκκλησιαστικό ήθος και περισσή αγάπη και συγκατάβαση.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε με πρωτοβουλία του δημάρχου Φλώρινας και προέδρου της ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας Ιωάννη Βοσκόπουλου και την ενθουσιώδη συμμετοχή όλων των συνδιοργανωτών, επίσημων φορέων της τοπικής και περιφερειακής αυτοδιοίκησης. Συνδιοργανωτές ήταν οι: Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, Περιφερειακή Ένωση Δήμων Δυτικής Μακεδονίας, Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας, Δήμος Αμυνταίου, Δήμος Εορδαίας, Δήμος Πρεσπών, Δήμος Φλώρινας και Δήμος Έδεσσας.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με τη Βυζαντινή Χορωδία Συλλόγου Ιεροψαλτών Φλώρινας «Ιωάννης ο Δαμασκηνός» και ακολούθησαν οι χαιρετισμοί των εκπροσώπων του Οικουμενικού Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως (Μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνος), της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδας (Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης κ. Παύλος) και του εκπροσώπου του Ιερού Κλήρου της Ιεράς Μητρόπολης Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας, Πρωτοσύγκελου Αρχιμαδρίτη Νικηφόρου Μανάδη, ενώ διαβάστηκαν μηνύματα της Επιστασίας της Μοναστικής Κοινότητας του Αγίου Όρους, του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμου, του Μητροπολίτη Γρεβενών κ. Δαυίδ, του Μητροπολίτη Καστορίας κ. Σεραφείμ και του Μητροπολίτη Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κ. Ανδρέα.

Στη συνέχεια, χαιρετισμό απηύθυναν οι βουλευτές Κωνσταντίνος Σέλτσας και Γιάννης Αντωνιάδης, ο Αρχηγός ΓΕΣ Αλκιβιάδης Στεφανής, ο δήμαρχος Φλώρινας Γιάννης Βοσκόπουλος, ο αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας Στέφανος Μπίρος, ο δήμαρχος Αμυνταίου Κώστας Θεοδωρίδης, ο αντιδήμαρχος Εορδαίας Ιωάννης Αριστερίδης, ο δήμαρχος Έδεσσας Δημήτρης Γιάννου, ο δήμαρχος Πρεσπών Παναγιώτης Πασχαλίδης και ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας Αντώνης Τουρλιδάκης. Μήνυμα απέστειλε η εισαγγελέας πρωτοδικών Φλώρινας Ευφημία Τσιράκογλου.

Ακολούθησε προβολή dvd για τη ζωή και το έργο του κ. Θεόκλητου, από τα παιδικά του χρόνια μέχρι και σήμερα.

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνος, ο οποίος αναφέρθηκε σε χαρακτηριστικά περιστατικά από την κοινή του πορεία με τον κ. Θεόκλητο.

Αμέσως μετά εμφανίστηκαν η μαντολινάτα και η χορωδία παραδοσιακής μουσικής του Ωδείου Φλώρινας.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την αντιφώνηση του κ. Θεοκλήτου, ο οποίος ευχαρίστησε όσους συμμετείχαν και συνέβαλλαν στη διοργάνωση της, ενώ η Βυζαντινή χορωδία του Συλλόγου Ιεροψαλτών έψαλε τον Πολυχρονισμό στον Μητροπολίτη.

Πηγή: neaflorina.gr

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ