Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022 | 18:27

ΚΗΦΙΣΙΑΣ: Οι Μικρασιάτες προτίμησαν τη θυσία από τη διαφυγή

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Ημέρα μνήμης η σημερινή για την προσφυγική περιοχή της Νέας Ερυθραίας, όπου τιμήθηκε η μνήμη του ξεριζωμού των Ελλήνων από τα χώματα της Σμύρνης και της Μικράς Ασίας.

Μέσα σε αυτό το συγκινησιακό κλίμα τελέστηκε και η Θεία Λειτουργία στο Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Κηφισίας κ. Κυρίλλου.

Πλήθη πιστών συνερρευσαν στο Ναό, για να τιμήσουν τα θύματα της Μικρασιατικής καταστροφής, ανάμεσά τους ο δήμαρχος Κηφισιάς κ. Γεώργιος Θωμάκος.

Στην ομιλία του ο κ. Κύριλλος έκανε εκτενή αναφορά στα ιστορικά εκείνα γεγονότα, από την έξοδο του ελληνισμού από τις πατρογονικές ρίζες της ανατολής, αλλά και σε πρόσωπα που βρήκαν μαρτυρικό θάνατο, όπως ο Μητροπολίτης Σμύρνης Χρυσόστομος.

Σημείωσε πως “με απόφαση της Ι.Σ. της Εκκλησίας της Ελλάδος εορτάζουμε την επέτειο μνήμης των πεσόντων, την Κυριακή προ της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού, κρατώντας με αυτόν τον τρόπο άσβεστη στη μνήμη μας, τη θυσία τους”.

Συνέχισε λέγοντας ότι “όσοι δεν είναι σκλαβωμένοι σε ιδεολογικές δεσμεύσεις και σκοπιμότητες, όσοι δε δέχονται έτοιμα συμπεράσματα, μπορούν να αναγνωρίσουν τις θλιβερές συνέπειες της Μικρασιατικής καταστροφής.
Στάθηκαν γενναία ως μάρτυρες, προτιμώντας να βασανιστούν και να θυσιαστούν, παρά να διαφύγουν.

Γιαυτό σήμερα η Μικρά Ασία δεν είναι χαμένες πατρίδες, αλλά αλησμόνητες”.

 

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση και έγινε κατάθεση στεφάνων στο μνημείο πεσόντων της Μικρασιατικής καταστροφής.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ