Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2022 | 6:55

Κηφισίας: “H πίστη δεν είναι τραπεζικό, ούτε ιατρικό απόρρητο”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ORTHODOXTV.GR

Την μνήμη της Αγίας μεγαλομάρτυρος Μαρίνης τίμησαν με λαμπρότητα στην ομώνυμο ναό της Εκάλης.

Στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο οικείος Μητροπολίτης κ. Κύριλλος, ο οποίος στην ομιλία του αναφέρθηκε στην πίστη των Αγίων της Εκκλησίας, που τους οδήγησε σε δημόσια ομολογία, ενώπιων βασιλέων και ηγεμόνων τον Θεό.

“Οι Άγιοι της Εκκλησίας μας με την πίστη τους προς τον Θεό, υπάκουσαν το θέλημά Του και έγιναν μάρτυρές Του. Μαρτύρησαν τον Θεό, δηλαδή τον ομολόγησαν. Η Αγία Μαρίνα ήταν μια κοπέλα 15 ετών, σαν μια σημερινή μαθήτρια Α’ Λυκείου. Σήμερα θα λέγαμε ότι είναι ένα μικρό κορίτσι που ακόμα μαθαίνει και θέλει προστασία. Κι όμως εκείνη παρά την ηλικία της, επέδειξε ανδρεία και έδωσε την δημόσια ομολογία”.

Ο κ. Κύριλλος αναφερόμενος στο σήμερα τόνισε πως “Δεν είμαστε κλεισμένοι σπίτι μας και θρησκέυουμε ιδιωτικά. Σήμερα η πίστη δεν είναι τραπεζικό, ούτε ιατρικό απόρρητο. Δεν είναι καν απόρρητο. Πρέπει καθημερινά με την ζωή μας να γινόμαστε μάρτυρες του Θεού να μαρτυρούμε γι’ Αυτόν και να δίνουμε την δημόσια ομολογία.

Συμπροσευχόμενος παρέστη ο Μητροπολίτης Γέρων Περγάμου Ιωάννης, ενώ την πανήγυρη εμελώδησαν με τους ύμνους οι δύο χοροί των Ιεροψαλτών.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ