Με λαμπρότητα ολοκληρώθηκαν οι λατρευτικές εκδηλώσεις με την ονομασία «Σωτήρεια 2018”, στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, στη Μεταμόρφωση  Αττικής.

Απόψε τελέστηκε ο μεθέορτος πανηγυρικός εσπερινός και η λιτάνευση της Ιεράς εικόνος προεξάρχοντος του Μητροπολίτου Κηφισίας, Αμαρουσίου & Ωρωπού Κυρίλλου. Τον πλαισίωσε πλειάδα ιερέων της Μητροπόλεως Κηφισίας αλλά και άλλων Μητροπόλεων.

Στην περιφορά παιάνιζε η Φιλαρμονική του Δήμου Μεταμορφώσεως, ενώ την εικόνα πλαισίωσαν τοπικά σωματεία με παραδοσιακές ενδυμασίες.

Στην λιτάνευση συμμετείχε ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης και ο Δήμαρχος Μεταμορφώσεως Μιλτιάδης Καρπέτας.

Ο κ. Κύριλλος τόνισε ότι “η πανήγυρη της Μεταμορφώσεως είναι η εορτή του φωτός. Το σκοτάδι δεν είναι για εμάς. Εμείς είμαστε υιοί φωτός, ενώ όσοι κάνουν επιλογες που δεν αντέχουν το φως της ημέρας είναι υιοί του σκότους”.

Κάλεσε όλο τον κόσμο να προσευχηθεί για τους συνανθρώπους μας που επλήγησαν από τις φονικές πυρκαγιές. Τόνισε πως όσο και αν οι υλικές ζημιές ενδέχεται να αποκατασταθούν, οι ανθρώπινες απώλειες και η καταστροφή του φυσικού πλούτου είναι ανεπανόρθωτες.

Ετικέτες: