Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2022 | 20:46

Κηφισίας: «Πίσω από τις ιδεολογίες και τα πολιτικά συστήματα πολεμιέται ο Χριστός»

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

ORTHODOXIA.INFO | Αναστάσιος Βόπης «Η πίστη μας είναι η μόνη ζωντανή και αληθινή που άντεξε ανά τους αιώνες», τόνισε ο Μητροπολίτης Κηφισίας κ. Κύριλλος, από τον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της Υπαπαντής του Κυρίου στο Μαρούσι.

Ο κ. Κύριλλος που προεξήρχε του μυστηρίου της Θείας Ευχαριστίας και της ιεράς λιτανείας, υπογράμμισε πως «Όλες οι πολιτικές, φιλοσοφικές, κοινωνικές και οικονομικές συζητήσεις, περιστρέφονται και καταλήγουν στον Χρίστο και στην Εκκλησία. Είμαστε, στον εικοστό πρώτο αιώνα και δεν έχουμε λύσει ακόμη το πρόβλημα Χριστός, Χριστιανισμός και Εκκλησία. Αυτό όμως που πραγματικά πολεμιέται πίσω από όλες αυτές τις ιδεολογίες και πίσω από όλα τα πολιτικά και οικονομικά συστήματα, είναι ο Χριστός, αφού αυτός είναι το πρόβλημα.

Ο Μητροπολίτης Κηφισίας, αναφερόμενος στην σημερινή γιορτή της Υπαπαντής του Κυρίου, επεσήμανε πως «Έχουμε την επιβεβαίωση της υποσχέσεως του Θεού στον Αβραάμ ότι ήρθε Μεσσίας Χριστός, όπως το προφήτευσε και το είπε ο Συμεών», ενώ κλείνοντας προέτρεψε τους πιστούς «Να χαίρονται και να μην φοβούνται για την πίστη τους».

Ακολούθησε μεγαλοπρεπής λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος της Υπαπαντής του Κυρίου και της τιμίας Κάρας του Αγίου Παντελεήμονος, που βρίσκεται από χθες στο ναό, από την Ιερά Μονή Παναχράντου Άνδρου, στους δρόμους πέριξ του ναού, υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής του Δήμου Αμαρουσίου.

Τέλος, να σημειωθεί ότι στις ιερές ακολουθίες παρέστη ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γεώργιος Πατούλης, καθώς και πλήθος κόσμου.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ