Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 | 13:20

Κηφισίας: “Η λάθος κλίση προς τον μοναχισμό καταληγει σε ναυάγιο”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Στην εγκράτεια ως μέσο για να μετάσχουμε στην ασκητική αγωγή της Ορθόδοξης πίστης, αναφέρθηκε ο Μητροπολίτης Κηφισίας Κύριλλος από τον πανηγυρίζοντα ναό της Αγίας Ματρώνας στη Νέα Ερυθραία.

Ο κ. Κύριλλος τόνισε πως “Η αγιότητα δεν είναι ένα μουσειακό είδος που σήμερα πλέον δεν είναι εφικτο. Είναι διαχρονική και τρανό παράδειγμα οι Άγιοι που αναδεικνύονται μέχρι τις ημέρες μας. Η Αγία Ματρώνα από μικρή είχε κλίση στον μοναχισμό. Η κλίση προς τον μοναχισμό δεν είναι για όλους. Έχει κόπο και βάσανο. Αν δεν υπάρχει η σωστή κλίση προς τον μοναχισμό τότε καταληγει σε ναυάγιο και η Εκκλησία σε πετάει έξω”.

Σε άλλο σημείο ο Μητροπολίτης Κύριλλος τόνισε πως “Το Ευαγγέλιο είναι κοινό για όλους και οι κανόνες του, αφορούν βέβαια και τους λαϊκούς και τους μοναχούς. Ο μοναχισμός προϋποθέτει άσκηση, εγκράτεια και κακοπαθεια. Όλα αυτά είναι ευαγγελικές επιταγές που είναι δύσκολο να εφαρμοστούν, όχι όμως αδύνατο. Η διαφορά ενός μοναχού από ένα λαϊκό στη βίωση της εγκράτειας και της άσκησης, έγκειται όχι στον τόπο αλλά στον τρόπο. Η Αγία Ματρώνα ενσάρκωσε τις επιταγές αυτές κι εμείς με την σειρά μας μετεχουμε στην ασκητική αγωγή της ορθόδοξης πίστης, με απώτερο στόχο την αγιότητα”.

Λίγο πριν την έναρξη του πανηγυρικού εσπερινού πραγματοποιήθηκε η υποδοχή της κάρας της Αγίας Παρασκευής από την Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου Μακρυμάλλης, την οποία εκόμισε ο Ηγούμενος αρχιμανδρίτης Ιάκωβος και θα παραμείνει στο ναό μέχρι την Τετάρτη 24 Οκτωβρίου το μεσημέρι.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ