Ελλάδα

Κηφισίας: «Δεν υπάρχουν αλησμόνητες πατρίδες, είναι αλλοτινές»

Ημέρα μνήμης η σημερινή για την προσφυγική περιοχή της Νέας Ερυθραίας, όπου τιμήθηκε η  μνήμη του ξεριζωμού των Ελλήνων από τα χώματα της Σμύρνης και της Μικράς Ασίας.

Μέσα σε αυτό το συγκινησιακό κλίμα τελέστηκε και η Θεία Λειτουργία στο Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Κηφισίας κ. Κυρίλλου.

Πλήθη πιστών συνερρευσαν στο Ναό, για να τιμήσουν τα θύματα της Μικρασιατικής καταστροφής, ανάμεσά τους ο δήμαρχος Κηφισιάς κ. Γεώργιος Θωμάκος, ο αντιδήμαρχος κ. Μιχάλης Καυγαλάκης, αθλητικοί και πολιτιστικοί σύλλογοι Μικρασιατών της Νέας Ερυθραίας.

Στην ομιλία του ο κ. Κύριλλος έκανε εκτενή αναφορά στα ιστορικά εκείνα γεγονότα, από την έξοδο του ελληνισμού από τις πατρογονικές ρίζες της ανατολής, αλλά και σε πρόσωπα που βρήκαν μαρτυρικό θάνατο, όπως ο Μητροπολίτης Σμύρνης Χρυσόστομος.

Τόνισε δε, πως «Δεν υπάρχουν αλησμόνητες πατρίδες, είναι αλλοτινές και η μνήμη όλων μας θα είναι στον ελληνισμό της Μικράς Ασίας. Δεν πρέπει να ξεχαστεί ποτέ αυτό το έκλημα κατά της ανθρωπότητας. Αιωνία η μνήμη όλων εκείνων που θυσιάστηκαν».

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση και έγινε κατάθεση στεφάνων στο μνημείο πεσόντων της Μικρασιατικής καταστροφής.

Σχετικές Δημοσιεύσεις

Χειροτονία νέου κληρικού στο Μαρκόπουλο Ωρωπού

Σπύρος Παπαγεωργίου

Στην Ελευθερώτρια Κοκκιναρά γιόρτασαν τον Άγιο Γρηγόριο τον Ε’

Σπύρος Παπαγεωργίου

Ο Μαραθώνας τίμησε τον άγιο Φλέγοντα

Η πανήγυρη του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στη Νέα Ερυθραία

Μαρκος Παπαγεωργίου

Κηφισίας: «Αυτό που μας ενώνει με τους Αγίους είναι η πίστη προς τον Θεό»

Σπύρος Παπαγεωργίου

Κηφισίας: «Πίσω από τις ιδεολογίες και τα πολιτικά συστήματα πολεμιέται ο Χριστός»

Αναστάσιος Βόπης