Έκκληση ώστε “στις στάχτες του Ματιού, του Νέου Βουτζά και της Ραφήνας και στα καμένα πτώματα των αδελφών μας να ενωθεί όλη Ελλάδα”, έκανε ο Μητροπολίτης Κηφισίας Κύριλλος από τον Ιερό Κοιμήσεως Θεοτόκου στο Μάτι Αττικής.

Ο κ. Κύριλλος βρέθηκε για άλλη μια φορά στο επίκεντρο της τραγωδίας, τέλεσε την Θεία Λειτουργία και προσευχηθηκε για την ανάπαυση των ψυχών των δεκάδων θυμάτων που με τρόπο μαρτυρικό έχασαν την ζωή τους.

Η ατμόσφαιρα βαριά και τα λόγια δεν έβγαιναν εύκολα. “Τι παρηγορητικό λόγο να πεις σε αυτόν που έχασε τους συγγενείς του και τους βρηκε καμμένους; Τι παρηγορητικό λόγο να πεις στην μητέρα που έχασε το βρέφος της; Τι παρηγορητικό λόγο να πεις σε όλους αυτούς που συμμετείχαν στις διαδικασίες διάσωσης; Ακόμα και ο καλύτερος λόγος δεν ρίχνει βάλσαμο στις πληγές” τόνισε ο κ. Κύριλλος.

“Η σιωπή είναι η καλύτερη. Όμως πρέπει να πούμε και μερικά λόγια για εκείνους που σήμερα δεν είναι ανάμεσά μας, για αυτούς που έφυγαν μαρτυρικώς και που σήμερα προσευχηθήκαμε για την ανάπαυσή τους” τόνισε και συνέχισε λέγοντας πως “Τέτοιες ώρες κλονίζεται η πίστη και ταράζεται η ψυχή μας. Σίγουρα ανακύπτουν πολλά ερωτήματα αγαπητοί μου, σχετικά με την πίστη μας και ας μην τα λέμε. Βουβά μέσα μας λέμε “Γιατί Θεέ μου;” Αλλά ο Θεός δεν είναι αίτιος των κακών. Ο Θεός δεν εχει εχθρούς, και δεν απορρίπτει κανέναν. Αλίμονο αν ο Θεός είχε τις εμπαθεις καταστάσεις τις δικές μας. Ο Θεός όλους τους δέχεται. Είναι η πηγη της τέλειας δικαιοσύνης, της αγαθότητας και της φιλαδελφείας”.

Ο Μητροπολίτης που από την πρώτη στιγμή έσπευσε κοντά στους πληγέντες, όπως άλλωστε κάνει κάθε φορά που πλητετται η Μητρόπολη Κηφισίας δήλωσε ότι “Εχουμε πείρα εδώ στην Μητρόπολη και από άλλες χρονιές, όπως πέρυσι με τον Κάλαμο. Φαίνεται ότι κάθε χρόνια η Μητρόπολή μας κάτι πρέπει να παθαίνει”.

Ευχήθηκε ο Θεός να αναπαύει τις ψυχές των θυμάτων και να ρίχνει βάλσαμο στις πληγές των συγγενών ενώ κάλεσε τον κόσμο να δει τα πράγματα πιο πνευματικά και λιγότερο γήινα και σαρκικά.

Κάλεσε τους πληγέντες να απευθυνθουν στην τοπική Εκκλησία για οποιαδήποτε βοήθεια χωρίς κανένα ενδοιασμό. “Εμείς είμαστε Εκκλησια, είμαστε οικογένεια, δεν υπάρχουν ντροπές”.

Ευχαρίστησε τέλος όλους τους ανώνυμους και επώνυμους που βοήθησαν και αυτούς που ήρθαν από άλλα μέρη να προσφέρουν υπηρεσίες.

Mετά την Θεία Λειτουργία δέχθηκε την ἐπίσκεψη του Μητροπολίτη Μεσογαίας κ. Νικολάου, τον οποίο ενημέρωσε για την κατάσταση τῆς περιοχῆς.

H Θεία Λειτουργία μεταδόθηκε σε ζωντανή μετάδοση από την Εκκλησιαστική Τηλεόραση

ΜΑΤΙ: Θ. Λειτουργια στον τοπο της τραγωδίας

Σε δορυφορική σύνδεση με τον ιερό ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Μάτι Αττικής, στον τόπο της τραγωδίας που βύθισε στο πένθος ολόκληρη τη χώρα, ο οικείος μητροπολίτης Κηφισίας κ. Κύριλλος θα τελέσει Θεία Λειτουργία για τους κατοίκους του τραγικού οικισμού, μετά το πέρας της οποίας θα τελεσθεί επιμνημόσυνη δέηση για τα δεκάδες θύματα.

Gepostet von Orthodoxia.Info am Samstag, 28. Juli 2018

Ετικέτες: