Με ιδιαίτερη λαμπρότητα, γιορτάστηκε σήμερα το πρωί το Αντιμήρι στα Ομαλά, στην Μονή του Αγίου Γερασίμου. Το Αντιμήρι (εννιάμερα του Αγίου) λαμβάνει χώρα μια εβδομάδα μετά τον εορτασμό του Αγίου.

Η θεία λειτουργία τελέσθηκε στην μεγάλη εκκλησία και μετά ακολούθησε η λιτάνευση του ιερού σκηνώματος από τα αλώνια προς την παλιά εκκλησία, όπου και τελικά τοποθετήθηκε στη λάρνακα.

Πλήθος κόσμου έδωσε το παρών, ενώ αρκετοί ήταν αυτοί που κατά την διάρκεια της λιτανείας ξάπλωσαν κατά μήκος του δρόμου ώστε να περάσει το ιερό σκήκωμα από πάνω τους. Η λιτάνευση έγινε προεξάρχοντως του Μητροπολίτη Κεφαλληνίας κ. Δημήτριος αλλά και πλήθους ιερέων.

Σημαντικά συνέβαλε για ακόμη μια φορά ο Πολιτιστικός Σύλλογος “Ο Βάλσαμος”, όπου τα μέλη του βοήθησαν στην μεταφορά του σκηνώματος.

 

ΠΗΓΗ: inkefalonia.gr / ΚΕΙΜΕΝΟ: Kατερίνα Σκουρτανιώτη

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία αυτή είναι επιλογές από το διαδίκτυο. Εαν κάποιος από τους συντάκτες τους δεν επιθυμεί την φιλοξενία τους από το "Ορθοδοξια.info" μπορεί να το ζητήσει γράφοντας στο news@orthodoxia.info Η αναδημοσίευση στις σελίδες μας δεν σημαίνει απαραίτητα και αποδοχή των όσων αναφέρονται στα κείμενα από την πλευρά του orthodoxia.info

Ετικέτες: