Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση προς τιμήν της μητέρας, του Κέντρου Στήριξης Οικογένειας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στον κήπο του Οικοτροφείου της Αποστολικής Διακονίας που βρίσκεται δίπλα στο ιερό προσκύνημα της Αγίας Βαρβάρας ομωνύμου Δήμου, παρουσία του Επισκόπου Φαναρίου κ. Αγαθαγγέλου, αναπληρωτή Προέδρου του ΚΕΣΟ, του Μητροπολίτη Ζακύνθου κ. Διονυσίου, των Επισκόπων Σαλώνων κ. Αντωνίου και Μεθώνης κ. Κλήμεντος, Αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Δεκάδες παιδιά με τις οικογένειές τους μετά την Θεία Λειτουργία περίμεναν με ανυπομονησία να ξεκινήσουν οι εορταστικές εκδηλώσεις προς τιμήν της μητέρας που διοργάνωσε το ΚΕΣΟ.

Η Διευθύντρια του Κέντρου Στήριξης Οικογένειας της Αρχιεπισκοπής κ. Μαίρη Πίνη, και οι συνεργάτες της υποδέχθηκαν και καλωσόρισαν τις οικογένειες. Ταχυδακτυλουργοί. καραγκιοζοπαίχτες και παιδαγωγοί απασχολούσαν δημιουργικά τα παιδιά και στη συνέχεια ακολούθησε ενημέρωση από ειδικούς επιστήμονες του Ελληνικού Ινστιτούτου ΠΑΣΤΕΡ για τα λοιμώδη νοσήματα.

Η κ. Πίνη μιλώντας στον 89,5 αναφέρθηκε στην σημερινή εκδήλωση λέγοντας πως “σήμερα, με μία εβδομάδα καθυστέρηση λόγω της έλευσης των ιερών λειψάνων της Αγίας Βαρβάρας, γιορτάζουμε την ημέρα της μητέρας. Τα παιδιά θα ψυχαγωγηθούν, θα διασκεδάσουν και στη συνέχεια θα ενημερωθούν για τα λοιμώδη νοσήματα. Η εκδήλωση συνδυάστηκε με την έλευση του ιερού σκηνώματος της Αγίας Βαρβάρας από την Βενετία, επειδή η Αγία είναι και προστάτιδα των λοιμωδών νόσων. Από αύριο, λοιπόν, δίπλα στο ναό, θα υπάρχει ενημερωτικό υλικό για τα λοιμώδη νοσήματα από το Ινστιτούτο ΠΑΣΤΕΡ και το ΚΕEΛΠΝΟ”.

Τα παιδιά και οι γονείς τους μιλώντας στον 89,5 εξέφρασαν τον ενθουσιασμό τους για την σημερινή εκδήλωση, αλλά και την ευγνωμοσύνη τους προς το ΚΕ.Σ.Ο., όχι μόνο για τις έκτακτες εκδηλώσεις που διοργανώνει, αλλά για την καθημερινή φροντίδα και στήριξη. “Οι συνεργάτες του ΚΕ.Σ.Ο. είναι οικογένειά μας. Αντέχουμε και αντιμετωπίζουμε τις δυσκολίες με την αμέριστη φροντίδα και συμπαράστασή τους” δήλωναν οι γονείς, ενώ τα παιδιά ενθουσιασμένα ζητούσαν από τους ταχυδακτυλουργούς να μοιραστούν μαζί τους τα κόλπα που τους έδειχναν.

ΠΗΓΗ: ecclesia.gr

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία αυτή είναι επιλογές από το διαδίκτυο. Εαν κάποιος από τους συντάκτες τους δεν επιθυμεί την φιλοξενία τους από το "Ορθοδοξια.info" μπορεί να το ζητήσει γράφοντας στο news@orthodoxia.info Η αναδημοσίευση στις σελίδες μας δεν σημαίνει απαραίτητα και αποδοχή των όσων αναφέρονται στα κείμενα από την πλευρά του orthodoxia.info

Ετικέτες: