Στην Ιερά Μονή Πλατυτέρας στην Κέρκυρα έγινε σήμερα το μεσημέρι η ταφή του μακαριστού Κερκυραίου κληρικού και καθηγητού Πανεπιστημίου πρωτοπρεσβυτέρου Γεωργίου Μεταλληνού.

Προηγήθηκε επιμνημόσυνη δέηση στην οποία προεξήρχε ο Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος.

Ο κ. Νεκτάριος τόνισε ότι ο μακαριστός π. Γεώργιος συνδύασε τρεις ιδιότητες. Υπήρξε ιερέας και λειτουργός του Θεού, δηλαδή άνθρωπος προσευχής και αληθινός θεολόγος, διότι μόνο όταν προσεύχεται ο θεολόγος είναι αληθής, κατά τον άγιο Γρηγόριο τον Ναζιανζηνό.

Υπήρξε άριστος δάσκαλος, διότι δεν έμεινε μόνο στην γνώση την οποία κατείχε όσο κανείς, αλλά μετέδωσε αυτήν την γνώση με πολλή αγάπη προς τους φοιτητές του, οι οποίοι διείδαν στο πρόσωπό του τον πνευματικό άνθρωπο, αυτόν που άνοιξε δρόμους στην εμπειρία του μυστηρίου της πίστεως και της Ορθοδοξίας, αυτόν που με αγάπη και ταπεινότητα ήταν πάντοτε κοντά τους και έκανε όλους να ξαναδούνε την παράδοση της πίστεώς μας όπως πραγματικά είναι. Τέλος, υπήρξε ομολογητής της πίστεως στους δύσκολους καιρούς μας.

Αγάπησε την πατρίδα μας, την Ορθοδοξία, την αλήθεια, τον Χριστό και έδωσε αγώνες ώστε να μείνουν ακαινοτόμητες οι αλήθειες της πνευματικής μας παραδόσεως, όταν στην πατρίδα μας η αλήθεια έχει τεθεί εν διωγμώ από όσους έχουν ξεχάσει το ποιοι είμαστε οι Έλληνες.

Είναι χρέος όλων μας να συνεχίσουμε τον αγώνα του π. Γεωργίου, ιδίως όλων όσων υπήρξαν μαθητές του και φοιτητές του, ενώ αναφέρθηκε στην πολύχρονη γνωριμία με τον π. Γεώργιο, τον θαυμασμό προς το πρόσωπό του.

Ο κ. Νεκτάριος δεν παρέλειψε να επισημάνει ότι η κερκυραϊκή γη υποδέχεται στα έγκατά της τον π. Γεώργιο. Εκεί που γεννήθηκε και ανατράφηκε, εκεί είναι και η τελευταία του κατοικία και αυτό δείχνει την αγάπη του για τη Κέρκυρα.

Σε κλίμα συγκίνησης έγινε στην συνέχεια η ταφή, στην οποία ο Μητροπολίτης Κερκύρας και οι οι ιερείς έψαλλαν το «Χριστός Ανέστη»!

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία αυτή είναι επιλογές από το διαδίκτυο. Εαν κάποιος από τους συντάκτες τους δεν επιθυμεί την φιλοξενία τους από το "Ορθοδοξια.info" μπορεί να το ζητήσει γράφοντας στο news@orthodoxia.info Η αναδημοσίευση στις σελίδες μας δεν σημαίνει απαραίτητα και αποδοχή των όσων αναφέρονται στα κείμενα από την πλευρά του orthodoxia.info

Ετικέτες: