Ελλάδα

Κερκύρας: «Σήμερα νοσούμε πνευματικά ως Έθνος»

ORTHODOXIA.INFO | Σπύρος Παπαγεωργίου Σαφείς αιχμές σε όλους όσους απεργάζονται την αλλοτρίωση της εθνικής ταυτότητας εξαπέλυσε ο Μητροπολίτης Κερκύρας Νεκτάριος κατά την εορτή της ανάμνησης του θαύματος του Αγίου Σπυρίδωμα και την απαλλαγή της Κέρκυρας από την πανώλη.

Ο κ. Νεκτάριος μιλώντας κατά την λιτάνευση του λειψάνου μέσα στην πόλη, είπε «Σήμερα νοσούμε ως Έθνος πνευματικά, εξαιτίας της απομακρύνσεώς μας από τον Θεό».

Ο οικείος Ιεράρχης υπογράμμισε πως η χώρα μας έχει γίνει στόχος των γειτονικών χωρών που απειλούν σε κάθε αφορμή. «Γι’ αυτήν μας την συμπεριφορά έχουν αποθρασυνθεί και οι γείτονές μας, οι οποίοι διεκδικούν εδάφη της χώρας μας. Αλλά και οι δυτικοί εποφθαλμιούν την Ελλάδα μας, διότι αυτή είναι η κιβωτός της Ορθοδοξίας και η κοιτίδα του πολιτισμού. Στόχος τους είναι να αποδομήσουν τις βάσεις που μας κράτησαν όρθιους στο διάβα των αιώνων.

Ο Μητροπολίτης Κερκύρας τόνισε ότι «η απάντηση σε όλους αυτούς που απεργάζονται την αλλοτρίωσή μας είναι το πλήθος των πιστών που διατρανώνει με όλη του την ψυχή ότι μοναδική του ελπίδα είναι ο Ιησούς Χριστός και απαντοχή του οι Άγιοι της Εκκλησίας μας», ενώ αναφέρθηκε στις πολλές ευεργεσίες του προστάτου της νήσου Αγίου Σπυρίδωνος, ο οποίος προστάτευσε και συνεχίζει να προστατεύει τον λαό της Κέρκυρας.

Σχετικές Δημοσιεύσεις

Βολοκολάμσκ: «Σκάνδαλο για την Ορθοδοξία η Ενωτική Σύνοδος και η εκλογή Επιφανίου»

Σπύρος Παπαγεωργίου

Κερκύρας προς Αρχιεπίσκοπο: Υπηρετείτε την «Αριστερά του Υψίστου»

Ανδρέας Λουδάρος

Ιερείς της Κέρκυρας: «Ο Αρχιεπίσκοπος φάνηκε να μην ενδιαφέρεται για τη γνώμη μας και για τους ιερείς»

Σπύρος Παπαγεωργίου

Κερκύρας: «Δεν έχει κανένας το δικαίωμα να διακωμωδεί την πίστη εκατομμυρίων Ελλήνων»

Σπύρος Παπαγεωργίου

Εκατοντάδες πιστοί στα Ομαλά για τον Άγιο Γεράσιμο

Σπύρος Παπαγεωργίου

Κερκύρας: «Να αναδείξει ο Θεός ανθρώπους σαν τον Ιωάννη Καποδίστρια»

Σπύρος Παπαγεωργίου