Στηρίγματα και παραδείγματα σε μία εποχή υπερηφάνειας και κομπασμού, που αναζητεί σκάνδαλα, είναι οι είναι οι άγιοι της πίστεώς μας. Αυτό τόνισε στο σημερινό κήρυγμά του ο μητροπολίτης Κερκύρας Νεκτάριος.

Ο κ. Νεκτάριος από τον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Ελευθερίου πόλεως επεσήμανε ότι “Σήμερα ζούμε σε μία πονηρή εποχή, εποχή υπερηφάνειας και κομπασμού, που αναζητεί σκάνδαλα. Σ’ αυτήν την εποχή χρειαζόμαστε στηρίγματα και παραδείγματα, που είναι οι άγιοι της πίστεώς μας, ιδίως οι μάρτυρες”.

Πρόσθεσε πως “Ο Άγιος από την παιδική του ηλικία αγάπησε τον Θεό. Σ’ αυτό τον βοήθησε η μητέρα του, η οποία παρότι χήρα και μόνη, πήρε δύναμη από την πίστη και συνέδεσε τον γιο της με τον Χριστό…Ο άγιος Ελευθέριος, παρότι νέος, είχε επίγνωση της αλήθειας και του Χριστού. Γι’ αυτό δεν ακολούθησε την ξιπασμένη ζωή, που πολλές φορές οι νέοι, ιδίως στους καιρούς μας ζούνε, καθώς νομίζουν ότι θα ζούνε για πάντα, αλλά παρέμεινε πιστός μέχρι θανάτου.

Ο κ. Νεκτάριος έκλεισε τις σκέψεις του αναφέροντας ότι σήμερα έχουμε εν ισχύει την πρόσκληση του Θεού να συμμετέχουμε στην ζωή της Εκκλησίας, στο μυστήριο της θείας ευχαριστίας, να γίνουμε δηλαδή άγιοι. Καλούμαστε να διεκδικήσουμε την αγιότητα. Η αγιότητα είναι ανοδική κατάσταση στην ζωή της Εκκλησία μας.

Ετικέτες: