Ξεκίνησαν το πρωί της Δευτέρας 11 Δεκεμβρίου 2017 και ώρα 11:00 οι τριήμερες λατρευτικές εκδηλώσεις για τη Μνήμη του Προστάτου της νήσου Κερκύρας, Αγίου Σπυρίδωνος, Επισκόπου Τριμυθούντος του Θαυματουργού, με την Ιερά Παράκληση και την τοποθέτηση του Ιερού Σκηνώματος του Αγίου στη θύρα για τριήμερο προσκύνημα των πιστών.

Στην Παράκληση χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, τελέστηκε ο Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός για τη Μνήμη του Αγίου Σπυρίδωνος, Επισκόπου Τριμυθούντος του Θαυματουργού, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου και με την παρουσία πλήθους πιστών.

Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του, παίρνοντας αφορμή και από τον ιερό υμνωδό, επεσήμανε ότι ο Άγιος Σπυρίδων υπήρξε “το κλέος των Αρχιερέων”, ξεχώρισε δηλαδή μεταξύ των Επισκόπων ως προς την ταπείνωση και την ολόθερμη αγάπη και πίστη προς τον Τριαδικό Θεό. Ολάκερη η βιοτή του, ήταν Αγιοπνευματική. Εξελέγη Επίσκοπος εν Αγίω Πνεύματι, δίδαξε το ποίμνιό του εν Αγίω Πνεύματι και ως λειτουργός περιστοιχίζονταν από Αγγέλους, κατά την τέλεση της Θείας Λειτουργίας, διότι είχε αγαπητική σχέση με τον Κύριο της Δόξης.

Ακόμη ο Άγιος Σπυρίδων, συνέχισε ο Μητροπολίτης Κερκύρας, δεν έκανε εκπτώσεις, ούτε παρεξέκλινε από την Ορθόδοξη Πίστη, την παραδεδομένη από τον ίδιο τον Κύριο και τους Αποστόλους Του. Ορθοτόμησε τον λόγο της αληθείας και τον υπερασπίστηκε στην Ά εν Νικαία Οικουμενική Σύνοδο, αποστομώνοντας με το θαύμα του κεραμιδιού, τον αιρετικό Άρειο.

Επιπροσθέτως ο Σεβασμιώτατος σημείωσε μετά λύπης, ότι ο σημερινός άνθρωπος πρώτα απ’όλα έχει κλειστεί στο εγώ του, αδιαφορεί για τους αδελφούς του και θέτει ως κέντρο του μονάχα τον εαυτό του. Δεύτερον ο σύγχρονος άνθρωπος έχει διαγράψει την πνευματική ζωή και αρκείται στην υλική ευμάρεια. Και τρίτον, οι άνθρωποι της εποχής μας ενδιαφέρονται μονάχα για το “εδώ και τώρα” και αδιαφορούν για το επέκεινα, για την πνευματική ζωή και την αιωνιότητα. Το Ιερό Σκήνωμα του Αγίου Σπυρίδωνος πιστοποιεί δια μέσου των αιώνων την ζωή της Χάριτος, την ζωή της Αναστάσεως και της αιωνιότητος.

Κλείνοντας ο κ. Νεκτάριος ευχήθηκε στους πιστούς ο Άγιος δια πρεσβειών του, να σκεπάζει και να ευλογεί τα διαβήματα της ζωής τους, ώστε να πορεύονται κατά Χριστόν.

Κείμενα από το γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Κερκύρας Παξών και Διαποντίων Νήσων. Τα κείμενα αυτά δημοσιεύονται χωρίς καμία παρέμβαση από την συντακτική ομάδα του orthodoxia.info

Ετικέτες: