Σε κλίμα βαθιάς κατάνυξης και με τη συμμετοχή πλήθους πιστών τελέσθηκε το βράδυ της Μεγάλης Πέμπτης η Ακολουθία των Αγίων Παθών στο Μητροπολιτικό Ναό Υ. Θ. Σπηλαιωτίσσης, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου.

Ο Σεβασμιώτατος, στο κήρυγμά του, αναφέρθηκε στο μυστήριο του Σταυρού, πάνω στον οποίο ο Χριστός απλώνει τα Άχραντα χέρια Του και αγκαλιάζει ολάκερη την ανθρωπότητα, στέλνοντας το μήνυμα της αγάπης, της ταπείνωσης και της συγχωρητικότητας.

Όπως ο ίδιος ο Κύριος είπε «συμφέρει να απέλθει», ώστε να έλθει «ο Παράκλητος, το Πνεύμα της Αληθείας». Μόνο μια σκληρή καρδιά, όπως χαρακτηριστικά υπογράμμισε ο κ. Νεκτάριος, δεν μπορεί να κατανοήσει τους λόγους του Χριστού μας, και Τον οδηγεί στο θάνατο δια του Σταυρού, απέχοντας από την παρουσία του Θεού στη ζωή της.

Καταλήγοντας, ο Μητροπολίτης παρότρυνε τους πιστούς να απομακρύνουν την αμαρτία από την ζωή τους και ταυτόχρονα να εγκαταστήσουν στην καρδιά τους την Εσταυρωμένη Αγάπη, ευχόμενος καλή Ανάσταση.

Κείμενα από το γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Κερκύρας Παξών και Διαποντίων Νήσων. Τα κείμενα αυτά δημοσιεύονται χωρίς καμία παρέμβαση από την συντακτική ομάδα του orthodoxia.info

Ετικέτες: