Ελλάδα

Κερκύρας: «Δεν έχει κανένας το δικαίωμα να διακωμωδεί την πίστη εκατομμυρίων Ελλήνων»

ORTHODOXIA.INFO | Σπύρος Παπαγεωργίου Στην πίστη των Ελλήνων και την προστασία της Παναγίας που κράτησαν και κρατούν μέχρι σήμερα ζωντανό το Έθνος στις εχθρικές απειλές και επιθέσεις, αναφέρθηκε ο μητροπολίτης Κερκύρας Νεκτάριος, κατά την χθεσινή ημέρα της Εθνικής επετείου.

«Σήμερα δυστυχώς υπάρχουν πολλοί άνθρωποι, που όχι μόνον έχουν απορρίψει από την ζωή τους τον Χριστό, αλλά ειρωνεύονται και κοροϊδεύουν τους πιστούς ανθρώπους και ολάκερη την Εκκλησία μας. Ο καθένας είναι ελεύθερος να πιστεύει ή όχι. Δεν έχει όμως κανένα δικαίωμα να διακωμωδεί και να περιφρονεί την πίστη εκατομμυρίων Ελλήνων που αποτελούν τα ζωντανά μέλη του μυστικού Σώματος του Κυρίου και έχουν μεγαλώσει με τα νάματα της Ορθοδοξίας» ήταν τα λόγια του Μητροπολίτη Κερκύρας κατά την Θεία Λειτουργία στον Μητροπολιτικό Ναό της Υ.Θ. Σπηλαιωτίσσης.

Όπως χαρακτηριστικα τόνισε ο Μητροπολίτης Νεκτάριος «Είτε αρέσει αυτό σε μερικούς, είτε όχι, ο Έλληνας έχει ζυμωθεί εδώ και πάρα πολλούς αιώνες με την Εκκλησία του», ενώ συμπλήρωσε ότι «Ο Χριστός έχει χαρίσει αναρίθμητες φορές στο γένος των Ελλήνων την πνευματική ανόρθωση. Η Παναγία μας, η Υπέρμαχος Στρατηγός σώζει διαχρονικά το Έθνος μας, από κάθε εχθρική επιβουλή».

Ο κ. Νεκτάριος έκλεισε λέγοντας πως «Η πίστη στον Χριστό και την Υπεραγία Θεοτόκο δίδει και σήμερα δύναμη στο Έθνος μας, που απειλείται για μια ακόμα φορά από τον εξ’ανατολών γείτονα, που γίνεται καθημερινά ολοένα και προκλητικότερος».

Σχετικές Δημοσιεύσεις

Η πανήγυρη του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στη Νέα Ερυθραία

Μαρκος Παπαγεωργίου

Δοξολογία για την εθνική επέτειο στον Καθεδρικό ναό Αθηνών

Ανδρέας Λουδάρος

Σε πανηγυρικό κλίμα η Δοξολογία για το νέο έτος στον Καθεδρικό Ι.Ν. Αθηνών – Οι ευχές του Αρχιεπισκόπου

Γιώργος Δ. Φερδής

Βολοκολάμσκ: «Σκάνδαλο για την Ορθοδοξία η Ενωτική Σύνοδος και η εκλογή Επιφανίου»

Σπύρος Παπαγεωργίου

Κερκύρας προς Αρχιεπίσκοπο: Υπηρετείτε την «Αριστερά του Υψίστου»

Ανδρέας Λουδάρος

Ιερείς της Κέρκυρας: «Ο Αρχιεπίσκοπος φάνηκε να μην ενδιαφέρεται για τη γνώμη μας και για τους ιερείς»

Σπύρος Παπαγεωργίου