Δευτέρα 20 Μαρτίου 2023 | 17:19

Κεραμέως: Αλλάζουν τα προγράμματα στα Θρησκευτικά

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Η πρόσφατη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που έκρινε ως αντισυνταγματικά τα προγράμματα σπουδών των Θρησκευτικών της υπουργίας Κώστα Γαβρόγλου και η χθεσινή καταδίκη της Ελλάδας από Τμήμα του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων φέρνουν ριζικές αλλαγές στα προγράμματα σπουδών των Θρησκευτικών, αλλά και στον τρόπο απαλλαγής από το μάθημα αυτό.

Την πρόθεση του υπουργείου Παιδείας να δρομολογήσει συγκεκριμένες τροποποιήσεις γνωστοποίησε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως. «Το Υπουργείο θα επεξεργαστεί και θα αντιμετωπίσει, με τρόπο συνεκτικό, όλα τα ζητήματα που εγείρονται από τις πρόσφατες σχετικές αποφάσεις των Δικαστηρίων. Στο πλαίσιο αυτό, αυτονοήτως θα τροποποιηθούν και οι ρυθμίσεις που αφορούν στο πρόγραμμα σπουδών των Θρησκευτικών και στον τρόπο απαλλαγής από το μάθημα, ώστε να είναι απόλυτα συμβατές με το εθνικό και ενωσιακό δίκαιο καθώς και με την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου» δήλωσε σχετικά.

Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας – σε συμμόρφωση και με την υπ’ αριθ. 1749/2019 πρόσφατη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας – δρομολογεί την τροποποίηση των κείμενων ρυθμίσεων τόσο για τα προγράμματα σπουδών, όσο και για την μέθοδο απαλλαγής.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ