Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 7:47

Κειμήλια του Ποντιακού Ελληνισμού στον Άγιο Δημήτριο ομώνυμου δήμου

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Δήμου Αγίου Δημητρίου, η υποδοχή ιερών κειμηλίων του Ποντιακού Ελληνισμού, του Τιμίου Σταυρού των Μεγάλων Κομνηνών, από το Πανελλήνιο Ιερό Προσκύνημα της Ιεράς Μονής Παναγίας Σουμελά, της ιστορικής εικόνας του Μεγαλομάρτυρος Αγίου Γεωργίου του Περιστερεώτα, την οποία έφεραν οι Πόντιοι πρόγονοί μας από την ομώνυμη Ιερά Μονή που βρίσκεται στην Τραπεζούντα του Πόντου, καθώς και της τίμιας κάρας του Αγίου Ιγνατίου του Θεοφόρου με τη συμμετοχή πλήθους πιστών.

Τα ιερά σεβάσματα κόμισε ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Βεροίας Ναούσης και Καμπανίας, Αρχιμανδρίτης Αθηναγόρας Μπίρδας, συνοδευόμενος από τον Αρχιμανδρίτη Εφραίμ, από την Ιερά Μονή Δοβρά Βέροιας, τον Πρόεδρο του ιδρύματος “Παναγία Σουμελά” κ. Γεώργιο Τανιμανίδη, τον αντιπρόεδρο του σωματείου “Άγιος Γεώργιος Περιστερεώτας” κ. Θεοδώση Κυριακίδη και από μέλη των Δ.Σ. τους.

Τα ιερά σύμβολα υποδέχθηκε ο εκπρόσωπος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου, Επίσκοπος Θαυμακού κ. Ιάκωβος, Ηγούμενος της ιεράς Μονής Ασωμάτων Πετράκη.

Στη συνέχεια έγινε η τοποθέτησή τους σε ειδικό χώρο για τον ασπασμό τους από τους πιστούς, ενώ
ακολούθησε αρχιερατικός Εσπερινός, στον οποίο χοροστάτησε ο Επίσκοπος Θαυμακού κ. Ιάκωβος.

Έψαλε ο πολυμελής βυζαντινός χορός “Αντιφωνικόν Μέλος, υπό τη διεύθυνση του Πρωτοψάλτου κ. Γεωργίου Καμαριάρη.

Σήμερα τελέστηκε αρχιερατική Θεία Λειτουργία της οποίας προέστη ο Επίσκοπος Θαυμακού κ. Ιάκωβος, ενώ προ της απολύσεως τελέστηκε μνημόσυνο για τα θύματα της γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ