Πρόσωπα χαμογελαστά, φωνές χαρούμενες, αλλά και καρδιές σφραγισμένες ανεξίτηλα με πανέμορφες αναμνήσεις, μπορείς να δεις τα απογεύματα αν περάσεις έξω από τον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού Θεοτόκου στο Ίλιον. Εκεί που για δεύτερη χρονιά πραγματοποιείται η δημιουργία κατασκηνώσεων με την ονομασία «Κατασκήνωση στην πόλη».

Από τις 8.30 το πρωί μέχρι τις 4:00 το μεσημέρι, παιδιά του Δημοτικού Σχολείου, αγόρια και κορίτσια, συναντιούνται καθημερινά στους χώρους της ενορίας του Ιερού Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Ιλίου , για να απολαύσουν ένα προσεγμένο πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης.

Η δράση «Κατασκήνωση στην πόλη» δημιουργήθηκε από την αγάπη των υπευθύνων του ναού για την κατασκήνωση και βέβαια συμμεριζόμενοι την αγωνία των γονέων που εργάζονται για το πού να αναθέσουν τα παιδιά τους τις ώρες αυτές. Κοινή σκέψη του Μητροπολίτη Ιλίου κ. Αθηναγόρα και του γραφείου Νεότητος της Μητροπόλεως, ελλείψει κατασκηνωτικών χώρων στην Μητρόπολη Ιλίου, ήταν η δημιουργία κατασκηνώσεων μέσα στην ενορία με πρωταρχικό μέλημα τα παιδιά να γνωρίσουν την Εκκλησία και βεβαίως να ανακουφιστούν οι εργαζόμενοι γονείς .

Το κατασκηνωτικό πρόγραμμα, πολύ πλούσιο, περιλαμβάνει αθλητικές δραστηριότητες, καλλιτεχνικό εργαστήρι, ψυχαγωγία,περιπάτους, προβολή ταινιών, λατρευτικές ευκαιρίες, πολιτιστική εκπαίδευση και διάφορες εκπλήξεις.

Όλες αυτές οι δραστηριότητες λαμβάνουν χώρα στις πολύ καλά οργανωμένες αίθουσες του Μητροπολιτικού ναού. Τα παιδιά έχουν την δυνατότητα να παίξουν, να μάθουν, να ξεφύγουν αλλά και να βρίσκονται μέσα στην Εκκλησία. Σε όλα τα γεύματα τα παιδιά συγκεντρώνονται σε μια κοινή τράπεζα. Είναι μια ενέργεια που τους αρέσει και βέβαια έχει σκοπό να τους μεταφέρει στην κοινή λατρευτική τράπεζα της θείας Ευχαριστίας. Να προετοιμαστούν για να συμμετάσχουν και του Κυριακού Δείπνου.

Η Α’ κατασκηνωτική περίοδος (19-23 Ιουνίου) ολοκληρώθηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία και φιλοξένησε περίπου 25 παιδιά. Ακολουθούν άλλες τρεις περίοδοι ιδιαιτέρως φορτωμένες όχι όσον αφορά το πρόγραμμα, αλλά την συμμετοχή των παιδιών που είναι αυξανόμενη.

Χωρίς να έχει γίνει ιδιαίτερη προβολή της δράσης αυτής από πλευράς του ναού , όπως μας ενημέρωσαν οι κατασκηνωτές, τα παιδιά την πρώτη ημέρα προσήλθαν κάπως διστακτικά για το τί ακριβώς θα συναντήσουν. Πλέον αποτελούν τους καλύτερους κήρυκες όσων βίωσαν στο χώρο της Εκκλησίας. Τα παιδιά πάντα έχουν την ανάγκη της επικοινωνίας και αυτό τους προσφέρει η Εκκλησία. Από την άλλη πλευρά βλέπουμε και την αγωνία των γονέων που έρχονται και εμπιστεύονται τα παιδιά τους στην Εκκλησία και φεύγουν πλέον ήσυχοι, ότι βρίσκονται σε ένα χώρο ασφαλή.

Πολύ σημαντικό βέβαια ρόλο σε όλο αυτό το εγχείρημα διαδραματίζουν οι κατασκηνωτές, έμπειρα στελέχη και συνεργάτες που γνωρίζουν την επικοινωνία με τα παιδιά και βοηθούν ώστε από την πρώτη κιόλας εβδομάδα να κυλήσουν όλα χωρίς κανένα πρόβλημα.

Μάλιστα, όπως μας λέει ο προϊστάμενος του ναού π. Αναστάσιος “η σωστή επικοινωνία των κατασκηνωτών με τα παιδιά μπορεί να κάνει…θαύματα”.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ζητήσουν πληροφορίες από το ναό και να δηλώσουν συμμετοχή (τηλ.: 2102613009)

ά μ ε σ α λόγω του περιορισμένου αριθμού των θέσεων!

Ετικέτες: