Σταθερή στις θέσεις της πως το Κατάρ ανήκει εκκλησιαστικά στην δική της δικαιοδοσία, δηλώνει η Εκκλησία της Αντιοχείας με νέα επιστολή που στάλθηκε χθες στα Ιεροσόλυμα.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του orthodoxia.info, χθες ο Πατριάρχης Αντιοχείας έγραψε προς τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων πως η Αντιόχεια είναι αμετακίνητη στη θέση ότι το Κατάρ ανέκαθεν ανήκε σε εκείνη επαναλαμβάνοντας πως η ενέργεια της εκλογής και χειροτονίας Μητροπολίτη για την περιοχή του Κατάρ είναι αντικανονική.

Σήμερα το μεσημέρι ξεκίνησαν οι συνεδριάσεις της Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου Αντιοχείας που αναμένεται να κρατήσουν τρεις μέρες. Ένα από τα θέματα που απασχολεί τον Πατριάρχη και τους Συνοδικούς Μητροπολίτες είναι και το Κατάρ.

Στη Βηρυτό δηλώνουν ότι παραμένουν ανοιχτοί στον διάλογο αλλά από τη βάση πως το Κατάρ ανήκει στο Πατριαρχείο Αντιοχείας.

Μάλιστα στην επιστολή που στάλθηκε στα Ιεροσόλυμα απαντώνται ένα προς ένα τα αντίστοιχα επιχειρήματα του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων.

Την υπόθεση της διαμάχης των δυο Πατριαρχείων παρακολουθεί από κοντά το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Ο Ανδρέας Λουδάρος έχει σπουδάσει δημοσιογραφία στην Αθήνα. Είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ. Εργάζεται ως εκκλησιαστικός συντάκτης από το 1999

Ετικέτες: