Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024 | 11:19

Καστορίας: “Σε τί ενοχλούν οι καμπάνες και τα μεγάφωνα;”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ORTHODOXIA.INFO | Αναστάσιος Βόπης Την αντίθεσή του σχετικά με την απόφαση της Κυβέρνησης να απαγορεύσει την Μ. Εβδομάδα το χτύπημα των καμπανών και τη χρήση εξωτερικών ηχείων και μεγαφώνων στους ιερούς ναούς εξέφρασε ο μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ σε συνέντευξη που παραχώρησε στον δημοσιογράφο Χρήστο Νατσούλη και τον ραδιοφωνικό σταθμό Antennes 93.6 της Καστοριάς.

Ο κ. Σεραφείμ τόνισε ότι “κάποιους τους ενοχλεί η εκκλησία, ο Χριστός και η Μεγάλη Εβδομάδα”, διερωτώμενος “σε τι ενοχλούν οι καμπάνες και τα ηχεία δεν το καταλαβαίνω” και πρόσθεσε πως “το χτύπημα της καμπάνας, πιστεύω ότι δεν είναι τίποτε άλλο από μια ενθάρρυνση του κόσμου, ότι να, η εκκλησία προσεύχεται. Να, στην εκκλησία μας βρίσκονται μέσα αυτή τη στιγμή οι ιερείς και προσεύχονται για εμάς”.

Με αφορμή εγκύκλιο που εξέδωσε πριν από λίγες ημέρες και αναφερόταν στη θεία Κοινωνία, ο μητροπολίτης Καστορίας υπογράμμισε πως «κάποιους τους ενόχλησε επειδή έγραψα ότι όποιος αμφισβητεί τη θεία Κοινωνία είναι θέμα εκπτώσεως. Τι νομίζουν ότι εδώ θα γίνει Ρωσία» απόρησε ο κ. Σεραφείμ και συμπλήρωσε πως «δεν ξέρουν ότι κάποια στιγμή θα φύγουμε από τον κόσμο αυτό».

Σε ερώτηση για το πως θα μπορέσουν οι πιστοί να πάρουν το Άγιο Φως που θα μεταφερθεί από τα Ιεροσόλυμα, ο κ. Σεραφείμ σημείωσε πως «δεν μπορώ να προτρέψω κανέναν ούτε να πω σε κανέναν τίποτα. Ό,τι ισχύει για όλους, ισχύει και για εμένα. Ευχαρίστως αν μας έδιναν την ευλογία θα μπορούσαμε να κάνουμε πολλά πράγματα».

Μάλιστα, όπως αποκάλυψε ο κ. Σεραφείμ, σε επικοινωνία που είχε μαζί του ο δήμαρχος της πόλης, του δήλωσε πως εάν επιτραπεί η μεταφορά του Αγίου Φωτός από τους Δήμους, είναι σε επικοινωνία και ο ίδιος με άτομα της περιοχής, τα οποία θα μπορούσαν να προσφέρουν στους ανθρώπους το αναστάσιμο φως ως μια παρηγοριά στις δύσκολες αυτές στιγμές που ζούμε.

Κλείνοντας τη συνέντευξή του ο μητροπολίτης Καστορίας επισήμανε πως αν και ο ίδιος διαφωνεί σε αρκετά σημεία, θα υπακούσει στην εγκύκλιο της Ιεράς Συνόδου, η οποία, όπως χαρακτηριστικά τόνισε, «μοναδικό σκοπό έχει να περιφρουρήσει την υγεία των ανθρώπων και κανένα άλλο απολύτως λόγο».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ