Τρίτη 6 Ιουνίου 2023 | 0:22

Καρυστίας Σεραφείμ: Ο Όσιος Λουκάς υπήρξε Θεοφόρος στην ψυχή και το σώμα

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Με λαμπρότητα εορτάστηκε και φέτος το η μνήμη του Οσίου και Θεοφόρου Πατρός ημών Λουκά του εν Στειρίω με επίκεντρο της εορτής τον πανηγυρίζοντα ιερό ναό της ομώνυμης ενορίας του Δήμου Αλιβερίου – Κύμης.

Σήμερα το πρωί τελέσθηκε όρθρος και αρχιερατική θεία λειτουργία προεξάρχοντος του μητροπολίτη Καρυστίας κ. Σεραφείμ και του εκ Στύρων καταγόμενου μητροπολίτη  Ειρηνουπόλεως κ. Νικάνδρου πλαισιομένους από κληρικούς της περιοχής.

Στον λόγο του ο μητροπολίτης Καρυστίας αναφέρθηκε στην εξαιρετική σημασία της εορτή της Υπαπαντής ενώ ανέλυσε από θελογική πλευρά το προσωνύμιο “Θεοδόχος” που έλαβε ο Δίκαιος Σύμεων παραθέτοντας τρόπους με τους οποίους κι εμείς μπορούμε να γίνουμε θεοδόχοι. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στον τιμώμενο άγιο ο οποίος υπήρξε και θεοφόρος ψυχή και σώματι αλλά και τα λείψανα του είναι χαριτόβρυτα και απορρέουν πνευματική ευωδία. Κλείνοντας, ο κ. Σεραφείμ ευχήθηκε σε όλους τους πιστούς υγεία, δύναμη και ο Όσιος Λουκάς να πρεσβεύει στην ζωή τους.

Την παραμονή τελέσθηκε ο αρχιερατικός εσπερινός με τη συμμετοχή των δύο μητροπολιτών καθώς και κληρικών της περιοχής.

“Σήμερα φέρουμε στη μνήμη μας το ασκητικό φρόνημα του Οσίου Λουκά” είπε στο λόγο του ο μητροπολίτης Ειρηνουπόλεως ο οποίος ανάφερε ότι η Εκκλησία μας φέρει καθημερινώς μνήμες αγίων στη μνήμη μας και ότι οι άγιοι είναι υιοί παρακλήσεως δηλαδή παρηγορίας.

Το αναλόγιο διακόνησαν ανήμερα εκ δεξιού χορού ο Πρωτοψάλτης Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος Κριεζών κ. Αριστοτέλης Σαλαμπασόπουλος με τον Πρωτοψάλτη Ιερού Ναού Αγίας Μαρίνης Αλιβερίου κ. Νικόλαο Νάκο και εξ αριστερού χορού ο Πρωτοψάλτης κ. Ιωάννης Τζώρτζης, ενώ στον εσπερινό έψαλλε η χορωδία του Ιερού Ναού Αγίας Μαρίνης Αλιβερίου με χοράρχη τον Πρωτοψάλη του ναού κ. Νικόλαο Νάκο.

Στην συνέχεια στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού παρατέθηκε εόρτιο κέρασμα με τη μέριμνα και φιλόξενη φροντίδα του εφημερίου π. Γεωργιου Γιαννούλη και των εθελοντριών κυριών της ενορίας ενώ οι δύο μητροπολίτες ευλόγησαν την Αγιοβασιλόπιτα της ενορίας.

Φωτογραφίες: Δημήτριος Πετρογιάννης

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ