Τη πάγια θέση του ως αρχηγός των ΑΝ.ΕΛΛ και Προέδρος του συγκυβερνώντος κόμματος επανέλαβε ο Πάνου Καμμένος κατα την συνάντηση με την αντιπροσωπεία της Εκκλησίας της Κρήτης.

Όπως είπε χαρακτηριστικά “εμείς θα ακούσουμε με προσοχή και θα συμφωνήσουμε μόνο εάν συμφωνήσει στο σύνολό της η Ιεραρχία, η οποία συμπεριλαμβάνει και την Εκκλησία της Κρήτης”.

Επίσης πρόσθεσε ότι “Με τον Σεβασμιότατο και τον νομικό σύμβουλο της Εκκλησίας της Κρήτης συζητήσαμε και για το άρθρο 21 που αναφέρεται στην οικογένεια. Ο θεσμός της οικογένειας είναι το κύτταρο της ελληνικής κοινωνίας και πιστεύουμε ότι δεν πρέπει με κανένα τρόπο να αλλαχθεί αυτό το άρθρο” τόνισε ο κ. Καμμένος.

Στη συνέχεια της δήλωσής του είπε ότι “όσον αφορά τους κληρικούς, όπως είπα και στη συνάντησή μου με τους εκπροσώπους του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος, η δική μας θέση είναι ότι θα πρέπει πρώτον να κατοχυρωθεί συνταγματικά η νομιμότητα των ιερέων και η εξασφάλιση του μισθού τους από το κράτος”.

“Αυτές είναι οι δύο προϋποθέσεις, οι οποίες θα δώσουν τη δυνατότητα να γίνει οποιαδήποτε συζήτηση σε σχέση με την εκμετάλλευση της εκκλησιαστικής περιουσίας, για την οποία ουδείς έχει αντίρρηση από τη στιγμή που θα αποφέρει έσοδα και για την Εκκλησία και για το κράτος” υπογράμμισε.

Ανέφερε ότι “συμφωνήσαμε και για το άρθρο 3, σε σχέση με την παραμονή του ονόματος του Χριστού στην Ανατολική Ορθόδοξη Εκκλησία” και κατέληξε στην δήλωσή του “πιστεύω ότι η συζήτηση για τη συνταγματική αλλαγή θα γίνει με σεβασμό στην άποψη της Εκκλησίας μας και της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού”.

Πηγή: thetoc.gr

Φωτό: ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία αυτή είναι επιλογές από το διαδίκτυο. Εαν κάποιος από τους συντάκτες τους δεν επιθυμεί την φιλοξενία τους από το "Ορθοδοξια.info" μπορεί να το ζητήσει γράφοντας στο news@orthodoxia.info Η αναδημοσίευση στις σελίδες μας δεν σημαίνει απαραίτητα και αποδοχή των όσων αναφέρονται στα κείμενα από την πλευρά του orthodoxia.info

Ετικέτες: