Την Κυριακή 3 Ιουνίου το βράδυ στον Ιερό Παλαιό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Αποστόλων Παύλου και Πέτρου Βεροίας πραγματοποιήθηκε η εναρκτήρια καλλιτεχνική εκδήλωση των ΚΔ’ Παυλείων με τίτλο: «ΠΑΥΛΟΣ, ο της Βεροίας Απόστολος».

Η εκδήλωση που συνδιοργανώθηκε με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ημαθίας περιελάβανε συναυλία Βυζαντινών Χορών αφιερωμένη στον Άγιο Απόστολο Παύλο.

Συμμετείχαν οι χορωδίες των Συλλόγων Ιεροψαλτών των Ιερών Μητροπόλεων α) Σερβίων & Κοζάνης υπό την διεύθυνση του κ. Αναστασίου Καγκαρά, β) Φλωρίνης, Πρεσπών & Εορδαίας υπό την διεύθυνση του κ. Βασιλείου Δόντσιου και γ) Βεροίας, Ναούσης & Καμπανίας υπό την διεύθυνση του κ. Ιορδάνη Ζερδαλή.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπάνιας κ. Παντελεήμων, ο οποίος στο τέλος απένειμε τα αναμνηστικά των ΚΔ΄ Παυλείων στους χοράρχες καθώς και στην Προϊσταμένη Εφορείας Αρχαιοτήτων Ημαθίας κ. Αγγελική Κοτταρίδη.

Την εκδήλωση παρουσίασε ο Αρχιμ. Σωσίπατρος Πιτούλιας.

ΓΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Κείμενα από το γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Βεροίας Ναούσης και Καμπανίας. Τα κείμενα αυτά δημοσιεύονται χωρίς καμία παρέμβαση από την συντακτική ομάδα του orthodoxia.info

Ετικέτες: