Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2022 | 2:35

Καλαμαριά: Το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο του μακαριστού μητροπολίτη Προκόπιου

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ORTHODOXTV.GR

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΦΕΡΔΗΣ

Το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο του μακαριστού μητροπολίτη Καλαμαρίας κυρού Προκοπίου τελέστηκε λίγο νωρίτερα στον ναό του αγίου Νικολάου Καλαμαριάς στη Θεσσαλονίκη.

Πιστοί από τη γύρω περιοχή συγκεντρώθηκαν στον ναό για να τιμήσουν για ακόμη μια φορά τον εκλιπόντα ποιμενάρχη τους.

Στη Θεία Λειτουργία που προηγήθηκε, προεξήρχε ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος, και τοποτηρητής της Καλαμαριάς μετά την εκδημία του κυρού Προκοπίου, ενώ συμμετείχαν οι μητροπολίτες Σύρου Δωρόθεος, Νεαπόλεως Βαρνάβας, Ελευθερουπόλεως Χρυσόστομος, Λαγκαδά Ιωάννης, Κίτρους Γεώργιος, Μηθύμνης Χρυσόστομος, Κασσανδρείας Νικόδημος, Αρκαλοχωρίου Ανδρέας και οι επίσκοποι Θεουπόλεως Παντελεήμων, Θερμών Δημήτριος και Χριστιανουπόλεως Προκόπιος.

Ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, στο τέλος του μνημοσύνου, μίλησε με εγκάρδια λόγια για τον εκλιπόντα μητροπολίτη Καλαμαρίας Προκόπιο. Ζήτησε από τους κληρικούς και τον λαό της Καλαμαριάς “να μείνει στις ψυχές όλων ο κυρός Προκόπιος ως άνθρωπος με σύνεση και λειτουργός της Εκκλησίας με φόβο θεού”.

Ο κ. Άνθιμος, ακόμη, εξήρε τις αρετές του μακαριστου μητροπολίτη λέγοντας ότι “ήταν άνθρωπος της ταπεινώσεως, με σύνεση, επικοινωνιακός με τον δικό του τρόπο κι έδειξε μεγάλη υπομονή στην ασθένειά του”.

Αμέσως μετά το μνημόσυνο, τελέσθηκε τρισάγιο στον τάφο του μακαριστού μητροπολίτη ο οποίος βρίσκεται σε ειδικό σημείο εντός του ναού.

Νωρίτερα κατά τη Θεία Λειτουργία, ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος, στην ομιλία του, άφησε αιχμές για όσους επιθυμούν να βλάψουν την Ελλάδα ενώ μίλησε και για τους εθνικούς κινδύνους που αντιμετωπίζει η χώρα μας (διαβάστε εδώ σχετικό ρεπορτάζ).

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ