Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2022 | 2:34

Καισαριανής Δανιήλ: «Ο Κύριος θέλει ψυχές καθαρές και συνειδήσεις ήρεμες» (ΒΙΝΤΕΟ)

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ORTHODOXTV.GR

του Αναστάσιου Βόπη για το Orthodoxia.info

Τη σημασία της εγκράτειας από τα πάθη ως βασική προϋπόθεση για την προσωπική Μεταμόρφωση υπογράμμισε στους πιστούς ο Μητροπολίτης Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού κ. Δανιήλ, από τον πανηγυρίζοντα ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στον Βύρωνα.

Όπως σημείωσε ο κ. Δανιήλ, «όταν ο νους, η ψύχη και η ζωή μας ταράζονται από τα πάθη, τότε ο Χριστός κρύβεται και μας αποκλείει αιωνίως. Ο Κύριος θέλει ψυχές καθαρές, θέλει συνειδήσεις οι όποιες θα είναι ήρεμες, θέλει πίστη, αγάπη, και μαρτύριο, για να ανταμείψει όλα αυτά με τη θεία εμπειρία της Μεταμορφώσεως».

Ο κ. Δανιήλ, προεξήρχε της πανηγυρικής θείας λειτουργίας, πλαισιωμένος από τον πρωτοσύγκελο της Μητροπόλεως Αρχιμ. π. Αναστάσιο Τασόπουλο και πλειάδα κληρικών της Μητροπόλεως.

Προ της απολύσεως ο μητροπολίτης Καισαριανής ευλόγησε τα σταφύλια και τόνισε πως «το έθιμο αυτό, σύμφωνα με τη θεολογία και την παράδοση της Εκκλησίας μας, στηρίζεται στην εντολή που έδωσε ο Θεός στους Ισραηλίτες να προσφέρουν στον ναό τα πρώτα γεννήματα, δηλαδή τους πρώτους καρπούς από την καλλιέργεια την οποία έκαναν στη γη».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ