Ενοριακά

Καισαριανής: «Ας μιμηθούμε και εμείς τους Τρεις Ιεράρχες»

ORTHODOXIA.INFO | Αναστάσιος Βόπης Να μιμηθούμε τους Τρεις Ιεράρχες, κάλεσε τους πιστούς, ο Μητροπολίτης Καισαριανής κ. Δανιήλ, από τον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό των Αγίων Τριών Ιεραρχών Καισαριανής.

Ο κ. Δανιήλ που προεξήρχε του πανηγυρικού εσπερινού πλαισιούμενος από τον πρωτοσύγκελο π. Αναστάσιο Τασόπουλο και αρκετούς κληρικούς της μητροπόλεως, αναφερόμενος στις ζωές των τριών τιμωμένων αγίων, τόνισε πως «Ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος, υπήρξε ο θεμελιωτής της ελεημοσύνης και ήταν αυτός που συνετέλεσε πολύ στο κήρυγμα του ευαγγελίου. Ο Μέγας Βασίλειος, έφτασε να έχει τόση στέρεη γνώση σε κάθε είδος παιδείας, που ξεπέρασε όλους τους σοφούς της εποχής του και όχι μόνο. Ο Άγιος Γρηγόριος ο Θεολόγος, περιείχε όλες τις αρετές επάνω του. Κατατρόπωσε με την λαμπρότητα της ζωής του, όλους όσους διακρίνονταν για τα έργα τους, ενώ έφτασε να έχει προσωπική γνώση και εμπειρία του Θεού και για το λόγο αυτό ονομάστηκε και Θεολόγος».

Καταλήγοντας ο Μητροπολίτης Καισαριανής, υπογράμμισε πως «Υπήρξαν και οι τρεις, μεγάλοι πατέρες της Εκκλησίας μας, οι οποίοι, εργάστηκαν για τους φτωχούς, τους αδυνάτους και τους ασθενείς».

Να αναφερθεί ότι πλήθος κόσμου αλλά και πολλοί νέοι προσήλθαν με ευλάβεια στο ναό, για να τιμήσουν την μνήμη των Τριών Ιεραρχών, οι οποίοι, αποτελούν, τους προστάτες της παιδείας και των γραμμάτων.

Σχετικές Δημοσιεύσεις

Τα Άχραντα Πάθη του Κυρίου στην Αθήνα

Αναστάσιος Βόπης

Η τίμια χείρα του Αγίου Σπυρίδωνος από την Κέρκυρα στην Αθήνα

Σπύρος Παπαγεωργίου

11 χρόνια του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου

Γιώργος Δ. Φερδής

Ιλίου για Καισαριανής: «Ποιμενάρχης που όποτε χρειαστεί, υπερασπίζεται τα δίκαια της Εκκλησίας και των χριστιανών»

Άρτης: «Αν θεωρούμε τον εαυτό μας το κέντρο του κόσμου, είμαστε ειδωλολάτρες»

Αναστάσιος Βόπης

Σταγών: «Ο Άγιος Νικόλαος υπήρξε μια ολοκληρωμένη πνευματική προσωπικότητα»

Αναστάσιος Βόπης