Κόσμος

Καθηγητής στην Τιφλίδα απολύθηκε λόγω υποστήριξης της ουκρανικής αυτοκεφαλίας

ORTHODOXIA.INFO | Σπύρος Παπαγεωργίου  Την υποστήριξή του στο ουκρανικό αυτοκέφαλο φαίνεται ότι πλήρωσε ένας Καθηγητής της Θεολογικής Ακαδημίας της Τιφλίδας, ο οποίος σύμφωνα με γεωργιανά μέσα απολύθηκε από την υπηρεσία του.

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο accentnews.ge, όπως ανακοίνωσε το Συμβούλιο Έρευνας της Θεολογικής Ακαδημίας της Τιφλίδας (με ημερομηνία 14.02.2019) ο Γκότσα Μπάρνοβι, διδάκτορας και του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, απολύθηκε από την υπηρεσία του.

Η απόφαση ελήφθη εξαιτίας των αναρτήσεων του Γκότσα Μπάρνοβι στο Facebook σχετικά με την αυτοκεφαλία της Ουκρανίας, τη στάση του Πατριαρχείου Γεωργίας προς τη νέα γενιά και την ελευθερία σκέψης, καθώς και την δήλωση ότι Ορθόδοξη Εκκλησία της Γεωργίας μπορεί να κινηθεί στην πέμπτη θέση στα δίπτυχα.

Όπως δήλωσε ο ίδιος ο Καθηγητής, αφορμή για την απόφαση αυτή ήταν η υποστήριξή του στην αυτοκεφαλία της Εκκλησίας της Ουκρανίας και οι προσπάθειές του να βοηθήσει τους μαθητές της Ακαδημίας να συνεχίσουν τις σπουδές τους στα ευρωπαϊκά πανεπιστήμια.

Σχετικές Δημοσιεύσεις

Οι ανοιχτές «πληγές» Αθηνών – Φαναρίου που καλείται να επουλώσει η πατριαρχική επίσκεψη

Μόσχας: «Tο σενάριο της ουκρανικής «αυτοκεφαλίας» ίσως επαναληφθεί στα Σκόπια»

Γραφείο Ρεπορτάζ

Κοινό ανακοινωθέν Προκαθημένων Αλεξανδρείας, Αντιοχείας, Ιεροσολύμων και Κύπρου

Αναδημοσίευση

ΕΚΤΑΚΤΟ- Σύσκεψη Προκαθημένων στην Κύπρο για το Ουκρανικό

Γραφείο Ρεπορτάζ

Άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε από τους Πολωνούς

Η υπογραφή του Κωνσταντινουπόλεως

Γραφείο Ρεπορτάζ