Κόσμος

Καθηγητής στην Τιφλίδα απολύθηκε λόγω υποστήριξης της ουκρανικής αυτοκεφαλίας

ORTHODOXIA.INFO | Σπύρος Παπαγεωργίου  Την υποστήριξή του στο ουκρανικό αυτοκέφαλο φαίνεται ότι πλήρωσε ένας Καθηγητής της Θεολογικής Ακαδημίας της Τιφλίδας, ο οποίος σύμφωνα με γεωργιανά μέσα απολύθηκε από την υπηρεσία του.

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο accentnews.ge, όπως ανακοίνωσε το Συμβούλιο Έρευνας της Θεολογικής Ακαδημίας της Τιφλίδας (με ημερομηνία 14.02.2019) ο Γκότσα Μπάρνοβι, διδάκτορας και του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, απολύθηκε από την υπηρεσία του.

Η απόφαση ελήφθη εξαιτίας των αναρτήσεων του Γκότσα Μπάρνοβι στο Facebook σχετικά με την αυτοκεφαλία της Ουκρανίας, τη στάση του Πατριαρχείου Γεωργίας προς τη νέα γενιά και την ελευθερία σκέψης, καθώς και την δήλωση ότι Ορθόδοξη Εκκλησία της Γεωργίας μπορεί να κινηθεί στην πέμπτη θέση στα δίπτυχα.

Όπως δήλωσε ο ίδιος ο Καθηγητής, αφορμή για την απόφαση αυτή ήταν η υποστήριξή του στην αυτοκεφαλία της Εκκλησίας της Ουκρανίας και οι προσπάθειές του να βοηθήσει τους μαθητές της Ακαδημίας να συνεχίσουν τις σπουδές τους στα ευρωπαϊκά πανεπιστήμια.

Σχετικές Δημοσιεύσεις

Ορισμένες συνιστώσες του Ουκρανικού εκκλησιαστικού ζητήματος

Μπάτσκας Ειρηναίος: Προσωπική θέσις ως προς την «Θέσιν της Σερβικής Ορθοδόξου Εκκλησίας περί της εν Ουκρανία εκκλησιαστικής κρίσεως”

Γραφείο Ρεπορτάζ

«Έχασε» το δρόμο της προς την ΙΣΙ η απόφαση για την Ουκρανία και κατέληξε σε… επιτροπές

Ανδρέας Λουδάρος

Γεύμα Οικουμενικού με Κύπρου και Αλβανίας στην Αυστρία με «φόντο» το ουκρανικό

Ανδρέας Λουδάρος

Η μη αναχειροτονία κατά την διαχρονική συνείδηση της Εκκλησίας

Θεόδωρος Ξ. Γιάγκου

«Εισπηδήσεις» και «Κανονικά εδάφη» Απορίες και σχόλια στον απόηχο του Ουκρανικού Αυτοκεφάλου