Ελλάδα

Κέρκυρα: Παράκληση για τους υποψήφιους των Πανελληνίων τέλεσε ο μητροπολίτης Νεκτάριος

Το απόγευμα της Παρασκευής 15 Μαΐου 2015, τελέστηκε στην Κέρκυρα Παράκληση υπέρ των υποψηφίων μαθητών των Πανελληνίων εξετάσεων, στο Ιερό Προσκύνημα του Αγίου και Θαυματουργού Σπυρίδωνος, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κερκύρας Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου.

Ο κ. Νεκτάριος, αφού εξέφρασε την αγάπη του προς τους διαγωνιζομένους, τους προέτρεψε να μείνουν κοντά στο Χριστό, ο οποίος, όπως σημείωσε είναι η μοναδική ελπίδα των ανθρώπων.

Επεσήμανε ότι η φοιτητική ζωή, σε αντίθεση με αυτό που υποστηρίζει η πλειοψηφία της κοινωνίας, είναι ζωή υπεύθυνη, καθώς σε αυτή τη χρονική περίοδο ο άνθρωπος ξεκαθαρίζει και οριοθετεί τους στόχους του.

Ευχήθηκε, τέλος, καλή επιτυχία σε όλους και όλες και είπε σα παιδιά ότι η τοπική Εκκλησία θα προσεύχεται συνεχώς τις ημέρες της δοκιμασίας, ώστε τα παιδιά να έχουν φώτιση και πρόοδο.

Χαιρετισμό απηύθυνε και εκ μέρους της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ο διευθυντής του 4ου Λυκείου Κέρκυρας κ. Θεόδωρος Αθηναίος.

Μετά το πέρας του λόγου του ο Μητροπολίτης πρόσφερε στους υποψηφίους ευλογίες. Αξίζει να σημειωθεί η συμμετοχή των μαθητών που ανταποκρίθηκαν με αγάπη στο κάλεσμα της τοπικής Εκκλησίας.

Σχετικές Δημοσιεύσεις

Στις εκδηλώσεις της Εστίας Θεολόγων Χάλκης ο μητροπολίτης Βρυούλων

Γραφείο Ρεπορτάζ

Βολοκολάμσκ: «Σκάνδαλο για την Ορθοδοξία η Ενωτική Σύνοδος και η εκλογή Επιφανίου»

Σπύρος Παπαγεωργίου

Κερκύρας προς Αρχιεπίσκοπο: Υπηρετείτε την «Αριστερά του Υψίστου»

Ανδρέας Λουδάρος

Ιερείς της Κέρκυρας: «Ο Αρχιεπίσκοπος φάνηκε να μην ενδιαφέρεται για τη γνώμη μας και για τους ιερείς»

Σπύρος Παπαγεωργίου

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: «Το μεγάλο «όπλο» στα χέρια των Χριστιανών είναι η προσευχή του ενός για τον άλλον»

Εκκλησία της Ελλάδος

Κερκύρας: «Σήμερα νοσούμε πνευματικά ως Έθνος»

Σπύρος Παπαγεωργίου