Το απόγευμα της Παρασκευής 15 Μαΐου 2015, τελέστηκε στην Κέρκυρα Παράκληση υπέρ των υποψηφίων μαθητών των Πανελληνίων εξετάσεων, στο Ιερό Προσκύνημα του Αγίου και Θαυματουργού Σπυρίδωνος, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κερκύρας Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου.

Ο κ. Νεκτάριος, αφού εξέφρασε την αγάπη του προς τους διαγωνιζομένους, τους προέτρεψε να μείνουν κοντά στο Χριστό, ο οποίος, όπως σημείωσε είναι η μοναδική ελπίδα των ανθρώπων.

Επεσήμανε ότι η φοιτητική ζωή, σε αντίθεση με αυτό που υποστηρίζει η πλειοψηφία της κοινωνίας, είναι ζωή υπεύθυνη, καθώς σε αυτή τη χρονική περίοδο ο άνθρωπος ξεκαθαρίζει και οριοθετεί τους στόχους του.

Ευχήθηκε, τέλος, καλή επιτυχία σε όλους και όλες και είπε σα παιδιά ότι η τοπική Εκκλησία θα προσεύχεται συνεχώς τις ημέρες της δοκιμασίας, ώστε τα παιδιά να έχουν φώτιση και πρόοδο.

Χαιρετισμό απηύθυνε και εκ μέρους της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ο διευθυντής του 4ου Λυκείου Κέρκυρας κ. Θεόδωρος Αθηναίος.

Μετά το πέρας του λόγου του ο Μητροπολίτης πρόσφερε στους υποψηφίους ευλογίες. Αξίζει να σημειωθεί η συμμετοχή των μαθητών που ανταποκρίθηκαν με αγάπη στο κάλεσμα της τοπικής Εκκλησίας.

Κείμενα από το γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Κερκύρας Παξών και Διαποντίων Νήσων. Τα κείμενα αυτά δημοσιεύονται χωρίς καμία παρέμβαση από την συντακτική ομάδα του orthodoxia.info

Ετικέτες: