Το πρωί της Μεγάλης Τρίτης, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος μοίρασε στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως τρόφιμα και είδης πρώτης ανάγκης σε 200 και πλέον οικογένειες, εν όψει του Πάσχα.

Τα τρόφιμα συγκεντρώθηκαν στο πλαίσιο του Κοινωνικού Παντοπωλείου που λειτουργεί εδώ και τέσσερα χρόνια η τοπική Εκκλησία από τις ενορίες της Ιεράς Μητροπόλεως, καθώς και από την συνδρομή των Κερκυραϊκών Συλλόγων της Νέας Υόρκης στις ΗΠΑ (HELLENIC RELIEF- CORFU RELIEF), της Ιεράς Μονής Βατοπεδίου του Αγίου Όρους, όπως επίσης και του Ροταριανού Ομίλου Κέρκυρας.

Ο κ. Νεκτάριος υπενθύμισε τη συνεχή αρωγή της τοπικής μας Εκκλησίας προς τον πάσχοντα άνθρωπο, κυρίως στη σημερινή εποχή της κρίσεως που οι ανάγκες αυξάνονται. Επίσης, ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον πρώην Νομάρχη Κερκύρας κ. Γεώργιο Μαχειμάρη για την βοήθεια που παρέχει, όπως επίσης και όσους συνέβαλαν στο να συγκεντρωθούν τα διανεμηθέντα είδη.

Στη συνέχεια ο κ. Νεκτάριος μετέβη στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας, όπου τέλεσε το μυστήριο του Ευχελαίου και μοίρασε λαμπάδες και παραδοσιακές κερκυραϊκές φογάτσες (τσουρέκια) τόσο στους ασθενείς όσο και στο νοσηλευτικό προσωπικό.

Κείμενα από το γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Κερκύρας Παξών και Διαποντίων Νήσων. Τα κείμενα αυτά δημοσιεύονται χωρίς καμία παρέμβαση από την συντακτική ομάδα του orthodoxia.info

Ετικέτες: