Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 | 22:52

Κένυα: Ιερέας δεν τήρησε την καραντίνα και μετέδωσε τον κορονοϊό

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Ο καθολικός ιερέας Ρίτσαρντ Ονιάνγκο Οντουόρ κατηγορείται ότι «εξ αμελείας διέδωσε μια μολυσματική ασθένεια» αφού δεν τήρησε τους κανόνες καραντίνας μετά την επίσκεψή του στην Ιταλία.

Στο δικαστήριο του Ναϊρόμπι, όπου εμφανίστηκε, αρνήθηκε τις κατηγορίες και αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση 150.000 σελινιών Κένυας (περίπου 1.500 ευρώ). Διατάχθηκε να παραμείνει σε καραντίνα για άλλες 14 ημέρες και θα προσαχθεί και πάλι ενώπιον του δικαστηρίου στις 2 Μαΐου.

Ο αρχιεπίσκοπος Άντονι Μουχερία, της Καθολικής Επισκοπής Νιέρι και Κιτούι, δεν θέλησε να σχολιάσει την υπόθεση, λέγοντας όμως ότι επαφίεται στις αρχές να καθορίσουν αν ο ιερέας διέπραξε κάποιο σφάλμα.

Η Κένυα έχει καταγράψει 234 επιβεβαιωμένα κρούσματα της Covid-19 και 11 θανάτους. Η κυβέρνηση έχει απαγορεύσει όλες τις δημόσιες συγκεντρώσεις, επέβαλε περιορισμούς στον αριθμό των παρισταμένων στις κηδείες, απαγόρευση της κυκλοφορίας και άλλα μέτρα, ιδίως στις τέσσερις επαρχίες που έχουν πληγεί περισσότερο.

Ορισμένες αφρικανικές χώρες δυσκολεύονται να πείσουν τους πολίτες να συμμορφωθούν με τους περιορισμούς. Ένας βουλευτής συνελήφθη επειδή οργάνωσε πάρτι σε ένα εστιατόριο του Ναϊρόμπι ανήμερα το Πάσχα των Καθολικών.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ