Την Κυριακή 11/10/2015, στις 12:00, τελέσθηκε στην Κάλυμνο ο αγιασμός στη σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως. Τον αγιασμό τέλεσε ο Μητροπολίτης μας κ. κ. Παΐσιος. Παρέστησαν καθηγητές και μαθητές της σχολής μας.

Ο Προϊστάμενος της σχολής, άρχων Μαϊστωρ του Οικουμενικού Πατριαρχείου κ. Γεώργιος Χατζηθεοδώρου ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη, τους καθηγητές και μαθητές της σχολής και εν ολίγοις ανέλυσε το έργο της σχολής, που για έβδομη συνεχή χρονιά συνεχίζει την επιτυχημένη λειτουργία της.

Κάθε χρόνο αρκετοί μαθητές παίρνουν πτυχίο ιεροψάλτου και δίπλωμα Βυζαντινής Εκκλησιαστικής μουσικής αναγνωρισμένο από το Κράτος και ισάξιο με κάθε σχολή μουσικής.

Στη Σχολή διδάσκουν αφιλοκερδώς οι καθηγητές και δάσκαλοι μουσικής: κ.κ. Γεώργιος Χατζηθεοδώρου, Γεώργιος Καραφύλλης, Ιωάννης Λυσγάρης, Κουμπαράς Ατσάς, Μανώλης Καζαβούλης, Μανώλης Μεΐμάρης, Ποσειδών Ζαΐρης, Ειρήνη Κουκουβά, π. Κων/νος Σμαλιός και άλλοι.

Η σχολή αριθμεί δεκάδες ενεργούς μαθητές, όλων των ηλικιών, και κάθε χρόνο δίδονται πτυχία στους καταλλήλους, σε συνεργασία με μεγάλους διδασκάλους των Αθηνών. Η φοίτηση είναι εντελώς δωρεάν.

Φωτογραφίες: π. Κων/νος Σμαλιός

Κείμενα από το γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Λέρου. Τα κείμενα αυτά δημοσιεύονται χωρίς καμία παρέμβαση από την συντακτική ομάδα του orthodoxia.info

Ετικέτες: