Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2023 | 14:41

Κάλεσμα Φιλάρετου στις ΗΠΑ για εξοπλισμό του Κίεβου

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

O επικεφαλής της μη αναγνωρισμένης Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας Φιλάρετος ζήτησε από τις ΗΠΑ να παράσχουν στρατιωτικό εξοπλισμό στο Κίεβο, για να αντιμετωπίσει τους αυτονομιστές του Ντονμπάς.
Ο θρησκευτικός ηγέτης, ο οποίος έχει αφοριστεί από τη Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία, συμμετείχε την Πέμπτη σε συνέντευξη Τύπου Ουκρανών βουλευτών στο Κογκρέσο των ΗΠΑ. «Σας καλούμε να τηρήσετε τις υποσχέσεις που δώσατε», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Φιλάρετος.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα ο Λευκός Οίκος είχε εκφράσει επιφυλάξεις για τον εξοπλισμό των ουκρανικών δυνάμεων, αναφέροντας πως πρόσθετη στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία θα μπορούσε να επιδεινώσει την αιματοχυσία στη χώρα.

Την ίδια ώρα, ο επίσημος εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Αλεξάντερ Λουκασέβιτς, δήλωσε ότι η Μόσχα ανησυχεί για τον σχεδιασμό της Ουάσινγκτον να ξεκινήσει αποστολή σύγχρονου στρατιωτικού εξοπλισμού στο Κίεβο. «Με δεδομένο τον ρεβανσιστικό χαρακτήρα του “κόμματος του πολέμου” στο Κίεβο, ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα μπορούσε όχι μόνο να κλιμακώσει τη σύγκρουση στη νότιο-ανατολική Ουκρανία αλλά να απειλήσει και την ασφάλεια της Ρωσίας, τα εδάφη της οποίας έχουν κτυπηθεί αρκετές φορές από ουκρανικά πυρά» είπε ο Λουκασέβιτς. «Η απόφαση αυτή θα μπορούσε να βλάψει σημαντικά τις σχέσεις Ρωσίας-ΗΠΑ, πολύ δε περισσότερο εάν κάτοικοι του Ντονμπάς σκοτωθούν από αμερικανικά όπλα», κατέληξε ο ρώσος αξιωματούχος.

ΠΗΓΗ: Η ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΡΩΣΙΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ