ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ | Έναν άνθρωπο γνώριμο του από τα παλιά, ο οποίος χαίρει της απόλυτης εμπιστοσύνης του, επέλεξε ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος για την θέση του διευθυντή του ιδιαίτερου γραφείου του στην Αρχιεπισκοπή.

Πρόκειται για τον εδώ και χρόνια συνεργάτη του, κ. Ιωάννη Τσούρα ο οποίος προέρχεται από τον χώρο της εκπαίδευσης.

Λίγο μετά την εκλογή και χειροτονία του μέχρι πρότινος διευθυντή του ιδιαίτερου γραφείου του Αρχιεπισκόπου, αρχιμανδρίτη Χρυσόστομου Παπαθανασίου, που υπηρέτησε στην Αρχιεπισκοπή για μια δεκαετία, στην θέση του μητροπολίτη Μάνης, ο κ. Τσούρας έρχεται να αναλάβει τη νευραλγική αυτή θέση, έχοντας όπως λένε όσοι γνωρίζουν καλά τις ισορροπίες στο αρχιεπισκοπικό μέγαρο, την απόλυτη εμπιστοσύνη του Αρχιεπισκόπου.

Ο νέος διευθυντής του ιδιαίτερου γραφείου του Αρχιεπισκόπου είναι 65 ετών και κατάγεται από την Βοιωτία. Συγκεκριμένα, γεννήθηκε στο Κυριάκι που βρίσκεται στις πλαγιές του Ελικώνα.

Είναι πτυχιούχος της Φυσικομαθηματικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και της Θεολογικής Σχολής του ίδιου πανεπιστημίου ενώ κατέχει μεταπτυχιακό από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών στη Στατιστική.

Εργάστηκε στην Μέση Εκπαίδευση ως καθηγητής μαθηματικών και θρησκευτικών από το 1980 ενώ έχει διατελέσει διευθυντής στο 8ο Γυμνάσιο Ιλίου, καθώς επίσης και διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε Φωκίδα και Βοιωτία.

Από την εκλογή του Αρχιεπισκόπου Αθηνών Ιερωνύμου το 2008, υπηρετεί στην Αρχιεπισκοπή ως ειδικός σύμβουλος του Αρχιεπισκόπου.

Ο Γιώργος Φερδής είναι πτυχιούχος Θεολογίας του Ορθόδοξου Ινστιτούτου Αγίου Σεργίου Παρισίων και έχει σπουδάσει δημοσιογραφία στην Αθήνα.

Ετικέτες: