Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2022 | 22:01

Ιστορική επίσκεψη στην Κούβα πραγματοποιεί ο Πάπας Φραγκίσκος

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ORTHODOXTV.GR

Στο αεροδρόμιο της Αβάνας προσγειώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου το αεροπλάνο που μετέφερε τον Πάπα Φραγκίσκο από το Βατικανό στον πρώτο σταθμό της ιστορικής του περιοδείας, η οποία θα περιλαμβάνει επαφές με αξιωματούχους στην Κούβα και τις ΗΠΑ, με αφορμή τη σύσφιγξη των σχέσεων των δύο χωρών μετά από πολλά χρόνια.

Λόγω της λατινοαμερικανικής καταγωγής του, ο Ποντίφικας έχει εκδηλώσει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη διαδικασία αποκατάστασης των διμερών σχέσεων μεταξύ ΗΠΑ και Κούβας. «Ο Πάπας έχει κάνει πολλά προκειμένου να επιτευχθεί η επαναπροσέγγιση των δύο χωρών» τόνισε χαρακτηριστικά ο Φρέι Μπέτο, ένας Βραζιλιάνος ιερέας που διατηρεί στενούς δεσμούς με την κουβανική κυβέρνηση.

Ο Πάπας θα πραγματοποιήσει περιοδεία τόσο στην Κούβα όσο και στις ΗΠΑ, επιχειρώντας να συμβάλει ακόμη περαιτέρω στην αποκατάσταση των διπλωματικών σχέσεων των δύο χωρών.

Στο αεροδρόμιο, τον Ποντίφικα υποδέχθηκε ο Ραούλ Κάστρο, αδελφός του ιστορικού ηγέτη της Κούβας, Φιντέλ, ο οποίος μάλιστα έχει βαπτιστεί ως Καθολικός. «Είναι τιμή μας που ήρθε στην Κούβα, τον ευχαριστούμε για την γενναιοδωρία του» υποστήριξε ο Ραούλ Κάστρο, μιλώντας σε δημοσιογράφους.

Ο ηγέτης της Κούβας ευχαρίστησε τον Πάπα για την συνδρομή του στη διπλωματική προσέγγιση με τις ΗΠΑ, ενώ καταδίκασε το αμερικανικό εμπάργκο και την κατοχή της βάσης του Γκουαντάναμο από τις ΗΠΑ.

Ο πάπας Φραγκίσκος από την πλευρά του ζήτησε από τον κουβανό ηγέτη τα «μέσα» ώστε η Εκκλησία να επιτελεί το έργο της σε συνθήκες ελευθερίας στην Κούβα, ενώ κάλεσε την Ουάσινγκτον και την Αβάνα να προχωρήσουν στην προσέγγισή τους.

Βαπτισμένος καθολικός, όπως και ο αδελφός του Φιντέλ, ο Ραούλ Κάστρο έχει λάβει ιησουιτική εκπαίδευση. Πριν από μήνες είπε στον πάπα ότι ίσως να αρχίσει να προσεύχεται και πάλι, επιστρέφοντας στην Εκκλησία.

ΠΗΓΗ: protothema.gr / AFP PHOTO: Yamil Lage

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ