Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 6:54

Ιορδανία: Μήνυμα αγάπης & ειρήνης για την Μ. Ανατολή από τον πρίγκιπα Χουσεΐν

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ORTHODOXIA.INFO | Μαρία Σερέτη Για πρώτη φορά ο διάδοχος του βασιλιά της Ιορδανίας, πρίγκιπας Χουσεΐν, επισκέφτηκε το ελληνορθόδοξο μοναστήρι της Ζωοδόχου Πηγής του Ντιμπίν στη βόρεια Ιορδανία και συμμετείχε στον εορτασμό των Χριστουγέννων.

Η επίσκεψη αυτή του κ. Χουσεΐν βεβαιώνει την αγάπη και την ειρηνική συνύπαρξη μεταξύ Χριστιανών και Μουσουλμάνων στη Μέση Ανατολή, την κοιτίδα του Χριστιανισμού.

Στο προαύλιο της ιεράς μονής επεφυλάχθη θερμότατη υποδοχή στον πρίγκιπα Χουσεΐν από τον Αρχιεπίσκοπο Κυριακουπόλεως κ. Χριστόφορο, Πατριαρχικό Επίτροπο του Ελληνορθοδόξου Πατριαρχείου Ιεροσολύμων στο Αμμάν, τον Μητροπολίτη Φιλαδελφείας κ. Βενέδικτο, ιερείς, μοναχές και πλήθος κόσμου.

Ο Αρχιεπίσκοπος κ. Χριστόφορος, καλωσορίζοντας τον κ. Χουσεΐν, αναφέρθηκε στο μεγάλο και χαρμόσυνο γεγονός της Γεννήσης του Χριστού και τη σημασία του για την ανθρωπότητα.

Μετά την ολοκλήρωση των εορταστικών εκδηλώσεων για τα Χριστούγεννα, ο πρίγκιπας επισκέφτηκε το καθολικό της μονής όπου ενημερώθηκε για την ιστορία του και τις βυζαντινές αγιογραφίες του και ευχήθηκε στους Χριστιανούς για την μεγάλη γιορτή της Ορθοδοξίας.

Ρεπορτάζ: Elia Madanat

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ