Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2022 | 23:38

Ιλίου για Καισαριανής: «Ποιμενάρχης που όποτε χρειαστεί, υπερασπίζεται τα δίκαια της Εκκλησίας και των χριστιανών»

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

ORTHODOXIA.INFO | Αναστάσιος Βόπης Την μνήμη του Προφήτου Δανιήλ, εόρτασαν στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Καισαριανής, ημέρα κατά την οποία ο Μητροπολίτης Καισαριανής κ. Δανιήλ, άγει τα ονομαστήριά του.

Του πανηγυρικού εσπερινού χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Ιλίου κ. Αθηναγόρας, ο οποίος αναφερόμενος στον τιμώμενο Προφήτη Δανιήλ τόνισε «Λίγο πριν από τη γέννηση του Χριστού μας, έρχεται ο προφήτης Δανιήλ να ρίξει λεπίδες από τα μάτια μας. Να προσδιορίσει και να καθορίσει τη ζωή του καθενός από εμάς λέγοντάς μας, πως ο Θεός, έγινε άνθρωπος και η αγάπη του είναι τόσο μεγάλη για εμάς, που μπορεί να συνθλίψει και να εξαφανίσει όλα εκείνα τα βουνά που χτίζονται μέσα μας και γύρω μας».

Κλείνοντας το λόγο του ο κ. Αθηναγόρας σημείωσε για την προσωπικότητα του κ. Δανιήλ πως «Πρόκειται για έναν ποιμενάρχη που όποτε χρειαστεί υπερασπίζεται με το λόγο του και υψώνοντας τη φωνή του, τα δίκαια της εκκλησίας και τα δίκαια των χριστιανών».

Στην ακολουθία του εσπερινού παρέστησαν και συμπροσευχήθηκαν οι Μητροπολίτες Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, Κορίνθου κ. Διονύσιος, Βρεσθένης κ. Θεόκλητος, Διαυλείας κ. Αλέξιος, Κερκύρας κ. Νεκτάριος, Κηφισίας κ. Κύριλλος, ο Επίσκοπος Σαλώνων κ. Αντώνιος και ο εορτάζων Μητροπολίτης Καισαριανής κ. Δανιήλ.

Προ της απολύσεως ο Μητροπολίτης Καισαριανής κ. Δανιήλ, ευχαρίστησε θερμά τους αρχιερείς λέγοντας «Σας υποδεχόμαστε στην μητρόπολή μας και σας ευγνωμονούμε για την τιμή την οποία κάνατε στο πρόσωπό μας», ενώ στη συνέχεια δέχθηκε τις ευχές κλήρου και λαού που προσήλθαν για να τιμήσουν τα ονομαστήριά του.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ