Την χαρά του για την συγκινητική παρουσία και ανταπόκριση του κόσμου στις εορταστικές εκδηλώσεις του πολιούχου της Πετρούπολης Αγίου Δημητρίου, εξέφρασε ο κ. Αθηναγόρας.

“Για άλλη μια φορά με το δυναμικό παρών που δίνετε, βεβαιώσατε ότι στις καρδιές των Ελλήνων υπάρχει βαθιά η πίστη προς τον Θεό”.

Με τον μεθέορτο Εσπερινό και την λιτάνευση ολοκληρώθηκαν οι λατρευτικές εκδηλώσεις προς τον εορτάζοντα Άγιο Δημήτριο. Στον ναό φιλοξενείται από χθες και τίθεται προς προσκύνηση η κάρα του Αγίου Ηρακλειδίου, εκ Κύπρου, η οποία μάλιστα είναι η πρώτη φορά, ύστερα από 2000 χρόνια, όπου εξέρχεται της νήσου.

Ο Άγιος Ηρακλείδιος ήταν ο πρώτος Επίσκοπος Ταμασού, επαρχίας της Λευκωσίας και η Κάρα του φυλάσσεται στην ομώνυμη γυναικεία Ιερά Μονή, εδώ και 2000 χρόνια.

Συμμετείχαν ο Μητροπολίτης Ταμασού & Ορεινής κ. Ησαίας, ο Μητροπολίτης Ιλίου κ. Αθηναγόρας και ο Επίσκοπος Έγγρας του Πατριαρχείου Σερβίας κ. Ιερώνυμος Τους Αρχιερείς πλαισίωνε ο πρώην Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου π. Ιερώνυμος Πυλιώτης, καθώς και πλειάδα ιερέων της Μητροπόλεως Ιλίου.

Στην μεγαλειώδη λιτάνευση της εικόνας του Αγίου Δημητρίου που πραγματοποιήθηκε στους κεντρικούς δρόμους περιμετρικά του Ναού, με τη συμμετοχή της φιλαρμονικής ορχήστρας του Δήμου Πετρουπόλεως, του τμήματος προσκόπων του Δήμου Πετρουπόλεως, τους Συλλόγους Κρητών και Ποντίων, αλλά και πλήθος κόσμου, που είχε από νωρίς κατακλύσει τον Ναό και τον περιβάλλοντα χώρο.

Ο κ. Αθηναγόρας κλείνοντας ευχαρίστησε θερμά τους Αρχιερείς για την παρουσία τους, καθώς και για την ευλογία φιλοξενίας του ιερού λειψάνου. Ευχαρίστησε επίσης, τους Πατέρες, αλλά και όλους όσους βοήθησαν ή συμμετείχαν της φετινής πανήγυρης.