«Ένα είναι το καθήκον του Πνευματικού. Να μεταφέρει τον λόγο του Χριστού» μ’ αυτά τα λόγια ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, χειροθέτησε σε πνευματικό και οικονόμο τον εφημέριο του ναού της Αγίας Ειρήνης Αιόλου .

Λιγο πριν τέλεσε την Θεία Λειτουργία στον περικαλή ναό της Αθήνας όπου είναι ο παλαιότερος μεσαιωνικός ναός και η πρώτη καθέδρα της Αρχιεπισκοπής Αθηνών αφού κατά την περίοδο 1835 ήταν η Μητρόπολη της Αθήνας.

Ο κ. Ιερώνυμος έφθασε στην Αγία Ειρήνη συνοδευόμενος από τον ιεροκήρυκα του Μητροπολιτικού ναού Αθηνών Αρχιμανδρίτη Χρυσόστομο Κουλουριώτη και ηγούμενο της μονής Αγίας Παρασκευής Μαζίου της Μητροπόλεως Μεγάρων.

Ο π. Χρυσόστομος μίλησε για την σημερινή ευαγγελική περικοπή από τον ιστορικό άμβωνα της Αγίας Ειρήνης.

Λίγο πριν την απόλυση ο Αρχιεπίσκοπος χειροθέτησε τον εφημέριο π. Αρτέμιο Γιαννακό, πνευματικό τέκνο του προϊσταμένου π. Θωμά Χρυσικού. σε πνευματικό και οικονόμο .

Ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ελλάδος μετέφερε την αγάπη του λέγοντας του πως η διακονία του πνευματικού είναι να διδάσκει ποιος είναι ο Χριστός.

«Ούτε αυξάνει ούτε μειώνει την διδασκαλία του Κυρίου ο πνευματικός» πρόσθεσε ο Αρχιεπίσκοπος ευχόμενος να έχει μια καλή πνευματική πορεία στον ναό που τόσα χρόνια υπηρετεί.

Ο Γιώργος Φερδής είναι πτυχιούχος Θεολογίας του Ορθόδοξου Ινστιτούτου Αγίου Σεργίου Παρισίων και έχει σπουδάσει δημοσιογραφία στην Αθήνα.

Ετικέτες: