Παρασκευή 31 Μαρτίου 2023 | 12:35

Ιερώνυμος: “Τελευταία υπάρχει πολύ παραφιλολογία και συνομωσιολογία”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ | ΜΑΚΗΣ ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ – ECCLESIA.GR Η Ιεραρχία θα αποφασίσει για το ζήτημα σχέσεων Εκκλησίας – Πολιτείας τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος αμέσως μετά την συνάντηση που είχε σήμερα το πρωί με τον πρόεδρο και μέλη του ΙΣΚΕ.

Ο Αρχιεπίσκοπος επεσήμανε ότι τελευταία υπάρχει πολύ παραφιλολογία και συνομωσιολογία τονίζοντας πως «λέγονται πολλά που δεν ανταποκρίνονται στην αλήθεια. Αυτό που προέκυψε από την συνάντηση είναι ότι είμαστε σύμφωνοι με ό,τι αποφάσισε η Ιεραρχία, δηλαδή να συνεχιστεί ο διάλογος με την Πολιτεία, να συγκροτηθεί μία επιτροπή, όπως προβλέπει η απόφαση, που θα συμμετάσχουν και ιερείς με στόχο την προάσπιση των συμφερόντων τους και ο καρπός αυτός θα ξαναπάει στην Ιεραρχία να συζητηθεί, διότι η Ιεραρχία θα εγκρίνει, θα διορθώσει ή θα απορρίψει».

Ο Αρχιεπίσκοπος επεσήμανε, επίσης, ότι «ο αγώνας μας είναι ένα έργο, που φαίνεται υλικό, όπως είναι η περιουσία, να το μετατρέψουμε με την προσπάθειά μας, σε πνευματικό, ώστε να δώσει καρπούς για τον λαό μας και την πατρίδα μας», ενώ συμπλήρωσε πως ποτέ δεν υπήρχε διάσταση με τους ιερείς. «Οι Ιερείς μας, είναι τα μάτια μας, τα αυτιά μας, τα χέρια μας. Χωρίς αυτούς δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα».

Ο πρόεδρος του ΙΣΚΕ π. Γεώργιος Σελλής εξέφρασε την ικανοποίησή του από την συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο, αλλά και από την απόφαση της Ιεραρχίας επισημαίνοντας ότι θα περιμένουν τις αποφάσεις της επιτροπής, ενώ σημείωσε ότι δεν υπάρχει καμμία αντιπαλότητα με τον Αρχιεπίσκοπο, πάντοτε είμαστε δίπλα στην Ιεραρχία και στον Αρχιεπίσκοπο, γιατί ο στόχος μας είναι κοινός».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ