Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2022 | 18:56

Ιερώνυμος: “Στα δύσκολα χρόνια, ο εθελοντισμός βοήθησε να αντιμετωπιστούν οι δυσκολίες”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ORTHODOXTV.GR

ORTHODOXIA.INFO | Σπύρος Παπαγεωργίου Με την παρουσία εκατοντάδων πιστών εορτάστηκε η Σύναξη των Παμμεγίστων Ταξιαρχών στο ομώνυμο παρεκκλήσιο στο Πεδίο του Άρεως.

Απόψε στον πανηγυρικό εσπερινό χοροστάτησε ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών & πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος. Συμμετείχαν αρκετοί κληρικοί με προεξάρχοντα τον πρωτοσύγκελο της Αρχιεπισκοπής, αρχιμανδρίτη Βαρνάβα Θεοχάρη, ο οποίος στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στην παρουσία των Αγγέλων μεσα στην Παλαιά και Καινή Διαθήκη, αλλά και σε καθε στιγμή της ανθρωπίνης ζωής.

Τόνισε πως “καλούμαστε κι εμείς να μιμηθούμε την σταθερότητα στην δοξολογία του Θεού, την διακονία τους για τη σωτηρία του ανθρώπου και τέλος το αγγελτικό τους έργο στην διάδοση του Ευαγγελίου”.

Ο κ. Ιερωνυμος εξέφρασε την χαρά του που βρέθηκε ύστερα από πολλά χρόνια στο χώρο αυτό, που επισκεπτόταν και όταν ήταν νεώτερος κληρικός. Επαίνεσε τον εφημέριο του ναού πρωτοπρεσβύτερο Πέτρο Πετρόπουλο για την πρόοδο και των ευπρεπισμό του παρεκκλησίου.

Τόνισε πως στα τελευταία δέκα δύσκολα χρόνια που πέρασαν, ο κόσμος ξεπέρασε τις δυσκολίες μεσω του εθελοντισμού. «Όλα αυτά τα πέτρινα χρόνια που πέρασε ο ελληνικός λαός, ο εθελοντισμός ήταν αυτός που βοήθησε να αντιμετωπιστούν οι δυσκολίες. Ο εθελοντισμός συντηρεί όλα τα έργα της φιλανθρωπίας».

Ο κ. Ιερώνυμος υπογράμμισε πως «η Ελλάδα, ιδιαίτερα στην εποχή μας έχει ανάγκη να είμαστε κοντά στον Θεό και να στεκόμαστε δίπλα στον άνθρωπο».

Ο π. Πέτρος Πετρόπουλος ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο για την αποψινή παρουσία του, τονίζοντας ότι σηματοδοτεί την πορεία αναβάθμισης της ευρύτερης περιοχής.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος παρουσίασε στο εκκλησίασμα τον νέο Πρωτοσύγκελλο της Αρχιεπισκοπής αρχιμανδρίτη Βαρνάβα Θεοχάρη ο οποίος όπως είπε “λόγω του ότι διακονεί στην περιοχή, θα έχει ιδιαίτερη μέριμνα για το παρεκκλησιο των Ταξιαρχών’.

Να σημειωθεί οτι νωρίτερα το απόγευμα πραγματοποιήθηκε στο ναό υποδοχή λειψάνου του Αγίου Νικηφόρου του λεπρού που θα παραμείνει στο ναό μέχρι την Δευτέρα 11 Νοεμβρίου.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ